Am anuntat inca din titlu ca e partea I, fiindca am de ceva vreme in cap un articol pe care vreau sa-l scriu, si care va fi partea a II-a.

Deci sunt in sesiune, oficial. (ultima mea sesiune de student la Marketing) Am mai scris si alta data posturi despre sesiune. In anul II, cand ma luptam cu noroiul din campus. Sau semestrul trecut, cand eram in Braganca. Dintre toate sesiunile, aceasta e cea mai lejera. Am citit asta si pe fetele colegilor mei, care sunt mai preocupati de licenta, decat de sesiune. (dupa 35 de examene date in 5 sesiuni, ce mai conteaza inca 5?)

In fine, ce voiam eu sa va spun e ca in sesiune, studentii merg la biblioteca. Nu va grabiti sa spuneti ca numai in sesiune merg studentii la biblioteca. Ati fi surprinsi sa vedeti cum salile de biblioteca sunt mereu pline. (Atentie! Vorbesc numai despre salile de lectura „Victor Slavescu” si „Paul Bran” din ASE, fiindca pe astea le cunosc)

Marea mea problema insa este orarul salilor de lectura:

  • Luni – Vineri: 8:30-20:30;
  • Sâmbăta: 10:00-14:00 (numai sălile de lectură „V.Slăvescu”, „P.Bran” şi Depozitul Central)

Mi se pare strigator la cer sa ai un program asa limitat pentru invatat. Cum, tocmai institutia care promoveaza studiul, sa-l ingradeasca?

Daca va grabiti sa-mi sugerati ca nu ma opreste nimeni sa invat noaptea in propria mea casa, ei bine, nu-i asa. Fiindca majoritatea cartilor de la biblioteca ASE sunt pentru studiat in sala de lectura (adica au bulina rosie – pentru cunoscatori – si nu pot fi imprumutate acasa)

In incheiere, as vrea sa mentionez ca am ramas de-a dreptul impresionata de biblioteca din Reading. Studentii n-aveau nicio retinere sa plece la 9 pm spre biblioteca, ca sa studieze.

Iar in Braganca biblioteca era deschisa pana la ora 23:59, in fiecare zi. (exceptie facea duminica, cand se inchidea la 14.00)

Pentru multi, biblioteca e si un loc de socializare, e cool. In Romania inca se crede ca biblioteca e pentru tocilari. Noroc cu Lecturile Urbane 🙂

(Sursa foto)