Acum o saptamana cutreieram strazile din Düsseldorf, pe o vreme identica cu cea de astazi. Aveam proaspat in minte un articol citit despre portul din Düsseldorf si abia asteptam sa-i vad arhitectura futurista si sa privesc orasul de sus, din Rheinturm.

Si planuiam sa ma infrupt din nou din bunatatile prezente in targurile de Craciun 🙂

Si sa ascult oamenii vorbind germana pe strada, sa privesc casele, sa vad fluviul, sa admir Universitatea (Heinrich Heine), sa ma plimb prin centrul vechi, etc.

Si-am petrecut o zi frumoasa, in ciuda frigului care-mi intrase in oase.

– Cei 3.80 euro platiti pentru a urca in turnul de telecomunicatii au fost cei mai bine cheltuiti bani din toata excursia. 🙂 Turnul inalt de 240 de metri are si un restaurant pe platforma rotativa, asa cum era odata restauranul din Turnul de Apa din Gradina Mare a Brailei. Turistii pot urca doar pana la platforma de 162 m parca, iar restaurantul e la 172 m. (asa arata liftul, desi ei se lauda cu cei 180 m :P)

– Cladirile futuriste din Media Harbour. Intr-o zona moarta din punct de vedere economic nemtii au ridicat acest cartier cu restaurante, cafenele, discoteci si hoteluri care atrage zilnic multi locuitori si turisti.

– Un monument cu o poveste lunga pe care eu n-am avut rabdare sa o citesc. Il gasiti pe malul fluviului Rin, in preajma turnului din imagine (Rheinturm).

– Nu stiu ce copaci sunt acestia, dar sunt incredibil de frumosi. Si am vazut poze de la inceputul lui octombrie cand erau inca verzi.

– In realitate tabloul din imagine e mult, mult mai frumos.

– Doar una dintre cladirile frumos impodobite, pe care falnic sta scris: Iss was gar ist; Trink was klar ist; Sag was wahr ist. ( = Mananca ce-i bine gatit, bea ce-i curat, spune ce e adevarat.)

Glühwein (vin viert cu multe condimente) servit in aceste ghetute dragute 🙂 Detaliile conteaza!

Bis nächstes Mal! 🙂