Cand stai in spatele tastaturii, e usor sa faci fapte bune, asa-i? Scria Chinezu la un moment dat „Cât de frumos vuiește internetul când vine vorba de o campanie umanitară… Se scrie despre respectivul caz pe bloguri, se postează pe tot felul de conturi de rețele sociale, se dă RT pe twitter de îți vine amețeala, e un buzz de nu se poate.” Mai ca te gandesti ca oamenii chiar se implica.

Pana cand ti se demonstreaza verde-n fata ca nu se implica.

Ieri a fost Communication Shutdown. Adica ziua in care trebuia sa nu comunicam pe Facebook, Twitter, blog, samd, ca parte a campaniei globale de constientizare a problemelor copiilor ce sufera de autism.  Personal, am ales sa nu ma implic in aceasta campanie, fiindca nu am inteles-o cum trebuia. M-am pripit, n-am citit tot ce scria si mi s-a parut apa de ploaie. Dar nici n-am criticat-o. Daca unii oameni aleg sa sustina o cauza, mi se pare normal fie sa ma alatur, fie sa tac. Daca vreau sa ofer feedback constructiv, fac asta in privat, fara sa carcotesc pe unde pot.

Cand am citit insa articolul scris de Mika, mi-a picat fisa. Mi-am dat seama ca am gresit. A fost chiar o campanie misto, gresit comunicata la noi, prost inteleasa de multi. Ideea era sa donezi, primind un insemn de donator. Mecanismul a fost bun, dar, cu parere de rau, cred ca raportul pe Romania n-o sa fie incantator, fiindca prea putini au ales sa se implice si mai ales sa doneze.

Trecand peste asta, sunt ofticata rau din alt motiv. Va aduceti aminte de Crina COCO Popescu, da? E tanara de 15 ani care si-a propus sa devina cea mai tanara alpinista care urca Seven Summits si Volcanic Seven Summits. E aia mica, cea care ne-a inchis gura tuturor la conferinta lui Manafu, la Women On Web. S-a vorbit foarte mult despre ea in zilele imediat urmatoare. Pe multe bloguri au aparut badge-uri de sustinere ca cel din dreapta, de la mine de pe blog, le-am vazut chiar eu. Si ma gandeam, in naivitatea mea, ca suma de 29 000 de euro de care mai avea nevoie Coco la momentul respectiv se va strange atat de repede! Batand din palme.

Si fiindca eram curioasa sa vad care e statusul campaniei de strangere de fonduri, i-am scris lui Coco. Imi permit sa reproduc aici raspunsul ei.

Buna Elena,
Cu antrenamentele stau bine, cu strangerea de bani nu stam prea bine. Pana acum s-au strans 42.000 EUR din 70.000 EUR…deci inca mai sunt 28.000 EUR de strans. De la WOW…s-au mai strans doar 1000 EUR.
Multumesc frumos de sprijin,

COCO

Raspuns care m-a intristat teribil. Dupa atata vorbaraie s-au strans doar 1000 de euro. Asa ca va intreb, cum facem sa trecem de la cauzele de pe Facebook la cele reale, care chiar au nevoie de ajutorul nostru? Cand incepem sa actionam? Dupa parerea mea, nici butonul de „Like” nu mai e ce-a fost…