Fix acum o saptamana am participat la conferinta WOW (adica Women On Web, nu World of Warcraft – ai auzit, Vic?)

Multe, multe tipe in sala si cativa bloggeri invitati si ei, spre satisfactia mea. Oricat de feminista as fi eu, n-o sa ma simt niciodata bine intr-o sala numai cu femei. Din acest motiv am fost fericita in liceu (16 baieti vs 14 fete) si un pic mai trista in facultate. (4 baieti si multe fete, fiindca in ASE sunt in general foarte putini tipi).

Revenind la tipele din online, cine sunt ele si de ce s-au bucurat sa participe la o astfel de conferinta?

Nu voi lua fiecare speaker in parte sa spun ce mi-a placut (Crina Coco Popescu in mod deosebit!) (sau ce nu mi-a placut), fiindca au scris deja toti ceilalti despre asta pana acum. (deh, a trecut o saptamana…)

In schimb, o sa spun ce mi-ar fi placut mie sa se intample (in plus) acolo:

– sa se discute pe o tema anume, sa se dezbata. Unele prezentari au fost chiar misto, dar nu am inteles legatura cu ceea ce discutam noi acolo. Spre exemplu, mie imi place mult de Dragos Bucurenci si mai ales de felul in care vorbeste (si scrie) el, dar importanta voluntariatului e o tema larga, care nu se adreseaza in mod special femeilor.

– sa se prezinte statistic diferentele dintre activitatea femeilor pe internet si cea a barbatilor, #conformunorstudii.

– sa se dezbata mai mult pe marginea prezentarii lui Andrei Rosca despre “Ce-i lipseste unei femei pentru a fi un bun antreprenor (n.r. online)?” Eu am inteles din prezentarea lui ca femeile trebuie sa renunte la pozitia de inferioritate pe care se plaseaza singure, pentru ca vremurile s-au schimbat si intr-adevar femeile nu mai au nevoie de ajutor special.

– sa se dezbata un pic in jurul „topului de influenta” promovat de Cristian Manafu chiar in timpul conferintei. Eu una as fi avut mai multe de spus pe tema asta, mai ales ca de ceva vreme ma tot gandesc sa scriu un articol in care sa reamintesc si sa completez ce am scris anul trecut pe PR365.ro

– sa se ofere exemple de produse si campanii care s-au adresat/se adreseaza femeilor din online, cu date concrete. Aici ar fi putut interveni Bogdana, cred.

Si-acum, in incheiere, Does sex matter when scoring online? (via Alex Negrea)