In existenta mea de calator pribeag prin Portugalia, am ajuns la concluzia ca locuitorii acestei tari micute nu consuma covrigi. Stiti voi, covrigii aia cu sare/mac/susan de se gasesc la colt de strada, sau covrigeii crocanti/vanilati ce se gasesc la pungi la alimentara/supermarket.

Iar mie, in zilele friguroase in care stau in casa si imbratisez radiatorul, mi se face pofta de covrigi. Covrigi simpli, covrigi sarati, covrici cu mac, covrigi cu susan, covrigi cu cascaval, covrigi cu chimen, covrigi de Brasov, covrigi pentru bere, covrigi dobrogeni, covrigi cu lapte, covrigi insiropati, covrigi vanilati, orice fel de covrigi!  Dar nu, covrigii si pufuletii nu sunt de gasit in Portugalia.

Si-uite asa, mi-a venit mie ideea de a deschide un lant de covrigarii in Portugalia. 😀 As concura, fireste, cu zecile de „Pastelaria” unde se gasesc de la cornulete, briose,” pastas de natas”, sandwishuri si pana la felii de tort. In orice caz, as cumpara franciza covrigariei de pe Republicii, fiindca acolo am mancat cei mai buni covrigi din viata mea.

Daca afacerea asta ar da gres, as incerca si cu shaorma, fiindca nici d-asta n-au. Ei, ce ziceti, ma imbogatesc sau nu?

(Sursa poza)