In existenta mea de calator pribeag prin Portugalia, am ajuns la concluzia ca locuitorii acestei tari micute nu consuma covrigi. Stiti voi, covrigii aia cu sare/mac/susan de se gasesc la colt de strada, sau covrigeii crocanti/vanilati ce se gasesc la pungi la alimentara/supermarket.
Iar mie, in zilele friguroase in care stau in casa si imbratisez radiatorul, mi se face pofta de covrigi. Covrigi simpli, covrigi sarati, covrici cu mac, covrigi cu susan, covrigi cu cascaval, covrigi cu chimen, covrigi de Brasov, covrigi pentru bere, covrigi dobrogeni, covrigi cu lapte, covrigi insiropati, covrigi vanilati, orice fel de covrigi! Dar nu, covrigii si pufuletii nu sunt de gasit in Portugalia.
Si-uite asa, mi-a venit mie ideea de a deschide un lant de covrigarii in Portugalia. 😀 As concura, fireste, cu zecile de „Pastelaria” unde se gasesc de la cornulete, briose,” pastas de natas”, sandwishuri si pana la felii de tort. In orice caz, as cumpara franciza covrigariei de pe Republicii, fiindca acolo am mancat cei mai buni covrigi din viata mea.
Daca afacerea asta ar da gres, as incerca si cu shaorma, fiindca nici d-asta n-au. Ei, ce ziceti, ma imbogatesc sau nu?
(Sursa poza)
Un amic stabilit in Canada imi povestea ca a gasit la el in oras un fel de restaurant al unui roman ce vindea sarmale si eugenii. Si cica nu-i mergea rau. Era cam greu cu varza murata ca soiurile alea de acolo is cam nasoale. La fel ca astea de prin Ardeal. Sunt tari si groase frunzele si trebuie sa tai sarmaua cu flexu 🙂
Hehe, imi aduc aminte cat m-am chinuit eu la sarmalele de Craciun, cu frunzele de varza… 🙂
Shaorma au:P. Cu covrigii ar merge, ce-i drept, mai ales cu cei de Brasov, pentru ca vanilie, chimen, sare au si ei. Brasovul e numai al nostru si al lor doar daca vor sa treaca pe-aici ca turisti sa contribuie la cresterea veniturilor tarii:p
Da, au o tentativa de shaorma in shopping center ( ma refer acum la Braganca), dar nu stiu ei ce-i aia shaorma de berbecut 😛
Eu zic sa-i dai bataie:D. Investitia intr-o prima covrigarie e destul de accesibila in comparatie cu alte idei de afaceri :D.
Asa-i? 🙂
Credeam ca sunt eu singura care a observat asta, din pasiunea nemarginita pentu covrigi…nici in Spania nu au, la un moment dat am reusit sa gasesc in Carrefour niste covrigei la cutie gen cutie de suc nectar, insa nu am mai vazut, daca stiam imi faceam provizii…
Excelenta idee :))
Cand deschizi shaormeria vin si eu noaptea sa stau la coada.
Dar e obligatoriu să fie covrigi cu bacalhao, ca să se vîndă.
Mi-a placut asta, Marius. 😛
Buna
Eu studiez problema covrigariilor de ceva vreme si sunt dispus chiar sa investesc in asa ceva..te-ar interesa o eventuala colaborare?
daca e pe bune eu va vand linia de simigerie care e compusa din: 1 cuptor electric(masoara temperatura de coacere si timpii) tip tunel (450-550 covrigi/ ora garantat cu proba) foarte important -auto curatare, banda speciala (covrigii nu se lipesc niciodata)
2. 1 malaxor (15 kg. aluat covrigi)
3. 1 fripteoza (oparitor covrigi)
4. 1 hota (450 metri cubi aer pe ora)
5. 2 mese inox din care una cu blat de polietilena special pentru modelat covrigi.
6. 1 cantar 15 kg (diviziunea 2)
7. 1 casa marcat. toate utilajele sunt din inox. Oferim garantie 3 ani, certificate de conformitate si asistenta gratuita.Oferim retete si toate relatiile de la A la Z pentru deschidere simigerie (covrigi calzi)Nu ezitati , contactati-ne acum!!0040746974493. Pret 8200 euro Botosani.
slut ideea dar portughezi nu sint consumatori de nimic,idei sint multe ei não presta bunã investitie GERMANIA unde SUCCESUL e garantat ei consumã de toate ca noi din mers asa ceva na-i sa vezi la portughezi
eu cred ca ar merge o covrigarie mai ales unde traficul este intens gel Lisabona am vb cu patronul meu din romania si a zis ca vine sa vadac care este treaba asa ca apucatziva de treaba 😛
Draga Elena ! Ideea e bunicica. In cazul in care citesti, te rog scrie-mi un mail la naxiopolis@yahoo.fr
Am lucruri interesante sa-ti spun. Nu am NIMIC de vanzare.
Multumesc