Pe doamna Olga Cridland am cunoscut-o intr-o vineri seara, pe la orele 19:00. Atunci vizitam pentru prima oara Casa Parintilor Pavel si il cunosteam intamplator si pe Vicentiu, un tip un pic mai mare ca mine, care la 14 ani a suferit de cancer. Venise sa le salute pe doamnele care-au avut grija de el si carora probabil le spunea „Mama”.

Intre timp am mai vazut-o pe doamna Olga, de exemplu atunci cand impreuna cu cateva fete tunse scurt am hotarat sa facem rost de cele 4 televizoare pe care si le doreau copiii internati la Oncopediatrie. (Sanuca trebuie felicitata, fiindca a acceptat invitatia mea si fiindca s-a descurcat atat de bine saptamana trecuta cu adunatul televizoarelor)

Asociatia are nevoie permanenta de resurse si de ajutor. Probabilitatea ca un copil sa se imbolnaveasca de cancer inainte de a implini 19 ani este de aproximativ 1 la 330. Dar cancerul este a doua cauza a mortalitatii infantile. Din acest motiv, membrii asociatiei P.A.V.E.L., ca parinti ai acelor „unul din 330” de copii, au lansat o campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii.

In cadrul acesteia organizeaza maine o conferinta intitulata „Semnele cancerului la copii” – un eveniment care are ca scop cresterea nivelului de receptare si de cunoastere de catre public, parinti, specialisti si mass-media a simptomelor si semnelor de avertizare ale cancerului la copii.

Asa ca daca stii pe cineva care are acces la diverse comunitati de oameni, trimite-l la conferinta, pentru a prelua informatii si pentru a le da mai departe. Cancerul la copii este rar intalnit, dar atunci cand apare progreseaza rapid. Din acest motiv mi se pare important de stiut ca majoritatea copiilor diagnosticati cu cancer se vindeca, daca sunt supusi unui tratament corect. Du-te la conferinta si informeaza-te asupra simptomelor, fiindca in viata de zi cu zi e putin probabil sa auzi de Tumora Wilms, neurobastom, linfoame sau rabdomiosarcom. Si cu totii gandim ca nu ni se va intampla noua, dar adevarul e ca aceste lucruri se intampla, unora dintre noi.