Maine plec in BlogTrip la Timisoara, unde o sa-i cunosc in sfarsit pe bloggerii timisoreni! Si colac peste pupaza, in Timisoara se sarbatoreste in acest weekend cea de-a cincea ediţie a Zilelor Cetăţii. Ce bine ne-am nimerit, asa-i? Ne asteptati cu paine si sare?

Eu n-am participat la concurs fiindca merg la Timisoara ca moderator ftwro, dar mi-a placut atat de mult tema propusa de unul dintre sponsori, incat vreau sa va povestesc unde mi-as duce eu prietenii daca as avea un Viano la dispozitie.

I-as duce in Europa.

I-as duce sa-mi intalneasca prietenii, cei alaturi de care am inteles o mica parte din diferentele culturale dintre tarile Europei, dintre tarile ce ne inconjoara.

Nu, harta nu este completa. In realitate am prieteni in mult mai multe orase. Spre exemplu, as porni la drum spre Ucraina, spre micutul si poluatul oras Alchevsk, ca sa le fac cunostinta cu 6 prieteni ucrainieni ( Ivan, Nastya, Artem, Olga, Alina, Anastasya).

Apoi, in drum spre Letonia, am vizita un pic din Belarus. Dupa ce le vedem pe Kristīne si pe Baiba, am porni spre Lituania, spre Aiste, Urte, Greta, Rytis, Remigijus, Irena, Vytautas, Kristina, Lina, Agne, Egle, Agle. Fiind o tara micuta, ne-ar fi usor sa-i intalnim pe toti.

Pe urma insa, in Polonia va trebui sa petrecem mai mult timp. Damian W., Arthur, Damian J., Przemek, Katarzyna, Daniel, Beata, Kamil, Iwona S., Tomasz, Iwona N., Ula, Katarzyna – sunt impartiti prin toata tara si o sa ne fie greu sa ne vedem cu toti. Dar sunt convinsa ca prietenii mei romani ii vor indragi foarte tare pe polonezi, mai ales datorita modului in care iubesc ei Wyborowa.

Dupa Polonia, i-as duce in Germania, unde Hannes (Johannes) ne asteapta in Stuttgart. Daca am avea loc, l-am lua si pe neamt cu noi spre Italia. Sigur i-ar placea sa-i intalneasca acolo pe Marco, Paolo si pe cei 3  sicilieni: Enrico, Giuseppe, Roberta.

Ei bine, din Enna am lua feribotul spre Spania. L-am vizita mai intai pe Manu, caci tare dor imi e de el si de rabdarea cu care el imi corecta greselile la spaniola.  Apoi am putea merge un pic spre nord, spre Veronica si Irena, in orasul ala cu tauri ( Pamplona ).  Apoi am participa cu siguranta la o mega petrecere in orasul Leon, unde multi dintre spaniolii pe care eu ii cunosc locuiesc.

Si in cele din urma, am ajunge in Portugalia, micuta Portugalie.  Acolo i-as duce din ora in ora la Pastelarias, ca sa se ingrase si ei. 😛

Dupa cateva zile de repaus in Braganca, probabil ca ne-am intoarce si acasa. Dar nu inainte de a o vedea pe Catherine, in Franta.

Spre directia Grecia – Turcia, data viitoare! ( Julia, Maria, Julia T., Kadîr, Orhan, Gihan, Durmuș, o sa venim si pe la voi! )