Sfarsitul de an a fost exact cum speram eu sa fie: imprevizibil. Simteam ca mai am nevoie de ceva pentru a incheia anul asa cum vreau eu si exact de asta am avut parte.

In noaptea de 29 decembrie n-am apucat sa mai dorm. Pe 30 decembrie, la 6.00 dimineata eu si inca 16 oameni plecam cu autocarul din Bragança, spre cea mai vestica dintre capitalele Europei.

Da, ne-a plouat mult.(a fost prima oara in viata mea cand am avut umbrela la purtator) Dar nimic nu m-a oprit sa cutreier Lisabona & Sintra dupa bunul plac, nici noptile nedormite, nici ploaia, nici componenta haotica a grupului.

Trei nopti la rand am cutreierat Bairro Alto in lung si-n lat, trecand prin zeci de pub-uri cu muzica live chiar si pentru 5 clienti. Bairro Alto e un fel de Soho, dar mult mai dezlantuit, cu punkeri, gay, droguri si multi adepti ai miscarii rastafari. Dar totodata e locul unde poti purta conversatii cu localnici, despre Portugalia, limba portugheza sau mai stiu eu ce. Daca ai putin noroc, poate-l intalnesti si pe nenea care ne-a spus ( mie si colegelor mele romance ) ca oamenii de stiinta au demonstrat ca tiganii provin din Romania si Ungaria. Eu am primit „stirea” cu calm, neluand-o personal, dar colegele mele mai aveau un pic si explodau.

Seara de revelion am petrecut-o pe strada la propriu, in incercarea de a ajunge in Belem, unde era marea distractie ( concerte & artificii ). Numai ca polonezii-s cam greu de urnit, iar la ora 11 transportul era in coma, autobuzele si tramvaiele nu mai opreau in statii fiindca erau pline, taxiurile erau ocupate, iar oamenii foarte agitati. Am avut parte de trei focuri de artificii, nu de unul, fiindca sampania de la 12 noaptea am baut-o pe niste scari de unde aveam o priveliste  larga. Am uitat sa precizez ca dintr-un grup de 17 oameni s-au creat vreo 5 grupulete mai mici, iar restul povestii are legatura cu filmul „Hangover”.

Am intalnit si romani in Lisabona, dar italienii erau peste tot! Mare era bucuria prietenului nostru italian cand se intalnea cu compatrioti de-ai lui. Dar mare mi-a fost si mie bucuria cand i-am intalnit pe ei:

Hai, la anu’ si la multi ani!