A trecut ceva timp de când l-am adus pe Tassimo acasă, dar îmi aduc aminte şi-acum încântarea colegilor mei de apartament când l-au văzut. Parcă ne luasem un cuţu mic si pufos, care cerşea mângâieli.

Am încercat pe rând toate sortimentele de cafea disponibile: Jacobs Espresso, Jacobs Cappuccino, Jacobs Latte Macchiato, Jacobs Caffè Crema şi chiar şi ciocolata caldă Milka. Şi sper ca în curând să testez şi ceaiurile Twinings, cafeaua Carte Noire sau alte branduri care pe alte pieţe sunt deja prezente.

Dintre toate, preferatul meu e Jacobs Latte Macchiato, ceea ce n-ar trebui să vă mire, fiindcă eu mai degrabă beau lapte cu cafea decât Espresso. Şi Jacobs Espresso îmi place, dar doar dacă îl combin eu cu puţin lapte cald, ca să mă simt bine 🙂 Ciocolata Milka e pentru după-amiezile în care aştepti prieteni în vizită şi vrei să le oferi ceva irezistibil. Însă Jacobs Caffè Crema mie nu prea mi-a plăcut, mi se pare cea mai slabă dintre variante. Eu nu v-aş recomanda-o, dar nu pot să bag mâna în foc că vouă n-o să vă placă. (De gustibus non disputandum est; profa de latină ar fi mândră de mine)

N-o să reuşesc prea curând să fac desene în cafea la mine acasă, nu cu un astfel de espressor, dar o cafea bună şi atât de simplu de făcut nu se compară cu una băută în oraş, mai ales pe o vreme ca asta, când chiar n-ai chef să ieşi din casă.

În plus, sâmbăta trecută am învăţat de la Cristi, un barman bucureştean şi priceput, că espressoarele complexe, „dacă nu sunt mânuite de persoane bine instruite, ne pot livra o cafea nocivă: gramajul nepotrivit sau timpul de presare prea lung pot aduce în ceașca noastră niște toxine care ne privează de efectele tonice ale cafelei. În plus, un esspresso lung are aceeași concentrație de cafea ca unul scurt și e de preferat celui lung pentru că e mai intens la gust și sunt șanse mai mici să fie preparat incorect. Senzația de revigorare instantă se datorează concentrației mai mari de cafeină în apă, deci absorbție mai rapidă în organism. De altfel, inima este stimulată în aceeași măsură, depinde doar de durata savurării fiecărei cești.” (mersi Claudia, ai redat foarte bine ce-a zis Cristi :D)