De Doru Panaitescu ar fi trebuit să auziţi până acum, măcar de pe acest blog. E brăilean de-al meu şi unul dintre oamenii care mi-au întins mâna când am avut nevoie. 🙂

În seara asta l-am surprins vorbind, din nou, cu mult entuziasm, despre una din pasiunile lui: ornitologia. O pasiune pe care şi-o exprimă cel mai bine printr-o altă pasiune de-a lui: fotografierea păsărilor. Sunt oameni care parcă n-au nicio pasiune. Ei bine, Doru are câte-o pasiune pentru toţi: speologie, carstologie, rafting, scufundări, offroad, canyoning, escalada şi multe altele.

Şi m-am bucurat enorm când m-a invitat la vernisajul expoziţiei foto „Biodiversitate în România şi Balcani„, aşteptam de mult momentul ăsta. Trăiască Petrom-ul fiindcă a sponsorizat expoziţia, ca parte din campania Redescopera Romania 2011. Aştept acum să primesc autograf şi pe primul album foto. Se aude, Doru?

„A fotografia animale salbatice nu este o stiinta ci o pasiune. Pur si simplu nu conteaza ca stai in apa sau in frig, importante sunt cele 10 secunde in care stabilesti o conexiune vizuala cu acel animal, adrenalina, sentimentul ca animalul iti permite sa intri in spatiul sau. Aceste momente sunt tot ceea ce conteaza“, declara autorul fotografiilor, Doru Panaitescu.

Vă recomand şi vouă să vizitaţi expoziţia, în noul sediu F64 (genial sediu, genial!), de pe bulevardul Unirii nr. 45. O găsiţi acolo cel puţin până la finalul lunii noiembrie, iar apoi prin ţară, în alte oraşe mari.

„Aceasta expozitia foto inseamna mult pentru mine. Un numar nedeterminat de ore de panda, un numar nedeterminat de kilometri, niste nu-se-stie-cati bai bagati in aparatura, camuflaj, motorina, multe weekenduri petrecute departe de casa (nu ca m-as plange, dar ca idee). Toate acestea pentru ca si voi sa puteti vedea maretia naturii, care este mult mai aproape de voi decat credeti.”

Genial ar fi să-l prindeţi si pe Doru acolo, ca să vă povestească despre fiecare fotografie în parte, aşa cum ne-a făcut nouă în seara asta. 🙂