Sincer, nici nu mai ţin minte exact când am citit/auzit prima oară despre Ţara lui Andrei, însă în anul II de facultate am prezentat cu încă 3 colegi un proiect care purta acelaşi nume şi rezolva tot probleme de ecologie/responsabilizare/educarea populaţiei. La proiect am primit 10 (zece), şi câteva luni mai târziu am aflat că cineva chiar a implementat „proiectul nostru”, într-o formă mult mai elaborată şi cu ceva buget măreţ. Era vorba despre Petrom, una dintre cele mai apreciate companii pentru modul în care s-au implicat în societate în anul trecut.

Şi eu i-am votat la Bilantul Responsabilitatii Sociale. I-am votat fiindcă investesc lunar o sumă fixă de bani (10.000 euro) pentru implementarea a două proiecte propuse de elevi (Oraşul Tau/Oraşul Petrom), fiindcă sponsorizează deseori şi alte proiecte, fiindcă am alergat la Crosul Petrom şi am construit împreună 1m de pistă de biciclete în Bucureşti, fiindcă au declanşat un strop de iubire faţă de ţară prin Redescoperă România. Şi motive ar mai fi.

Dar cine-i Andrei şi unde-i Ţara lui?

Andrei e un personaj responsabil. Eu zic că-i real. Iar în ţara în care trăieşte el, indiferenţa este înlocuită de curaj şi implicare.

Cetăţean în Ţara lui Andrei m-am autoproclamat prin 2010. Dar pentru câteva zile voi trăi cu adevărat în ţara asta, experimentând şi eu ce-nseamnă să fii voluntar printre copiii care-au câştigat competiţia de proiecte „Şcoala lui Andrei„. Sunt la Cheia, în judeţul Prahova, la poalele Muntilor Ciucaş şi am venit aici cu aşteptări ridicate, dar după două zile cred că ele-mi vor fi mult depăşite.

Om trăi şi-om vedea. Voi încerca să vă ţin şi pe voi la curent, dar decât să scriu pe blog, prefer să petrec mai mult timp cu copiii. 🙂

Cum ar fi să transformăm Ţara lui Andrei în România noastră?