Creşte inima în mine când îi văd pe cei din jurul meu bucuroşi şi voioşi. Mă bucur când le e bine, şi mai ales atunci când ştiu că fac ceea ce le place şi c-o fac de drag şi cu multă pasiune. Dar cel mai şi cel mai mult mă bucur atunci când le iese ce-şi propun, indiferent că e vorba de o bursă obţinută, un job mult dorit sau o prea frumoasă excursie.

Iar asta e perioada aia când colegii şi prietenii mei din liceu dau piept cu viaţa, cu bune şi cu rele. Fiecare dintre noi încearcă să facă ceva şi unora chiar le iese.

Iulian, zglobiu cum e, s-a gândit el într-o seară pe când alerga prin parcul Monument din Brăila că ar fi interesant să alerge pe o distanţă mare şi în acelaşi timp să strângă nişte bani pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer.  Cam aşa a luat naştere proiectul 1000 pentru viaţă, peste care am dat azi iar în presă. Creşte inima în mine, vă zic!

Iulian Novac va alerga 1000 km, între 1 octombrie si 21 octombrie, de la Satu Mare până la Constanţa, pentru a strânge 80.000 euro pentru Asociaţia P.A.V.E.L, cea care se ocupă cu sprijinul copiilor şi adolescenţilor suferinzi de cancer. Şi din păcate sunt mulţi şi în România: peste 12.000 de copii.

„Când apare un nebun ca mine, de obicei vin şi foarte mulţi sceptici şi apar foarte multe dubii, mai ales de ordin psihiatric.”

Dar eu cred în Iulian, acest Iulian care vrea să alerge 1000 km în 21 de zile. O medie de 50 km pe zi. E acelaşi Iulian care a plecat in Austria fără bani şi care a împărtăşit experienţa lui cu voi, cititorii mei, aproape doborând recordul meu personal de Like-uri la un articol.

Îi arătăm şi noi puţină susţinere? Pe 16-17 octombrie 2011 va trece prin Bucureşti, şi-aşa simţeam nevoia să ies la alergat, acum am un motiv întemeiat! Trebuie să fiu în formă, să pot alerga şi eu măcar vreo 20 km.

Facem să se întâmple? Măcar să-l incurajăm, zic!