Gândurile bune pe care le voi trimite eu în această iarnă sunt de 2 tipuri: urări iscălite pe cărţi poştale cu timbru de 1 leu şi urări digitale folosind augmented reality. Pentru ambele tipuri de mesaje am receptorii ideali. Bunicii n-o să-i scriu un mesaj pe cer, fiindcă ea abia mai vede să citească un font de 18. Dar geek-ul din frate-miu sigur o să aprecieze un mesaj târziu în noapte proiectat pe cerul de deasupra blocului său.

Vederi cred că ştie toată lumea să trimită, dar cum faci să-i scrii unei persoane dragi un mesaj pe cer?

Păi, compui mesajul şi apoi intri pe harta de pe www.scriepecer.ro ca să-l poziţionezi în oraşul şi pe strada pe care vrei să-l vadă persoana căreia i te adresezi. (poţi să-i setezi chiar şi orientarea, ca să fie vizibil numai dintr-un anumit unghi) Ulterior, când mesajul va apărea „pe cer” îi vei trimite persoanei respective un email cu coordonatele (longitudine, latitudine).

Respectivul/respectiva trebuie să folosească un smartphone cu camera, GPS încorporat si conexiune activă la internet (compatibil cu una din platformele Android/iOS), pe care să instaleze aplicaţia Layar şi în cadrul acesteia “layer-ul” dedicat pentru această campanie, numit scriepecer.ro. Apoi destinatarul mesajului trebuie să meargă în locul indicat şi poate vedea mesajul scris chiar “pe cer”, prin tehnologia “augmented reality”, pe ecranul telefonului. Serviciul este în totalitate gratuit.

Ca să nu ţi se pară totul foarte complicat (fiindcă în realitate e extrem de simplu de folosit), priveşte şi acest video care clarifică un pic lucrurile:

E distractiv şi poti stârni reacţii favorabile în rândul celor din jurul tău. Eu încă mă gândesc la mesajul perfect pe care să i-l trimit LUI. 🙂

Atenţie! Mesajele trimise prin www.scriepecer.ro sunt moderate, ceea ce înseamnă că pot apărea în 2 ore sau în maxim 48 de ore „pe cer”. Şi singurul neajuns al aplicaţiei (pentru mine) e numărul de  maxim 3 mesaje pe care le poţi publica.

Foarte important! Poţi citi mesaje chiar dacă nu eşti client Orange, aplicaţia este disponibilă pentru orice smartphone compatibil, indiferent de reţea. Site-ul poate fi folosit direct de pe telefon, asta e primul lucru de care m-am asigurat când am aflat de iniţiativa Orange. Şi ca să mă fac utilă, îţi las aici şi linkurile de download pentru aplicaţia Layar: Android şi iOS. (e o aplicaţie destul de cool, la Summer Well Fest am câştigat un tricou cu led-uri folosind-o :D)