Despre Facebrands.ro am scris aici si aici.  Stiti voi, e vorba de serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook din Romania in timp real, dezvoltat de STANDOUT si BYTE FLUX.

Numai ca astazi s-a lansat si Fanalyzer.co.uk, o versiune a serviciului de monitorizare pentru paginile  de Facebook din Marea Britanie. Fanalyzer.co.uk functioneaza la fel ca facebrands.ro, insa monitorizeaza paginile britanice si permite compararea acestora in categorii specifice.

Cu ocazia aceasta aflam ca exista 28.940.400 utilizatori de Facebook in Marea Britanie, de aprope 10 ori mai multi ca in Romania. De asemenea, rata de penetrare in randul populatiei este mult mai mare, de 46,67 % in comparatie cu 13,75%, rata din Romania.

Fireste, paginile companiilor sunt mult mai misto, interactive, colorate etc. When Mr. Bean says „New profile pic featuring Teddy! Who loves it?”, 8205 people like that.

M-am legat de Mr. Bean fiindca pagina lui este in top10. Fireste, nu are 14.729.409 fani ca The Beatles Page, dar se poate lauda cu modestul numar de 8.755.670 fani!

Inna, numarul 1 de la noi, a ajuns acum la 2.170. 542 fani. Deci pagina numarul 1 din Marea Britanie are de 6.78 ori mai multi fani ca pagina numarul 1 din Romania.

Si se observa si la ei preferinta pentru muzica si fotbal. 🙂

Daca vreti, puteti sa faceti mai multe comparatii de genul acesta intre paginile de Facebook din UK vs cele de la noi, utilizand fanalyzer.co.uk. Pentru specialistii in Social Media acesta e inca un instrument util, fiindca reprezinta o sursa de idei bune 🙂