A scris Titus ieri un articol despre harta contactelor de pe LinkedIn si mi-a atras atentia, fiindca mi se pare foarte interesant sa poti vizualiza reteaua ta de cunostinte: sa afli care sunt oamenii care se cunosc intre ei, sa ii grupezi pe arii de interese, sa constientizezi care-i partea cea mai bine dezvoltata sau care-i zona unde ai putea sa mai investesti.

Ca sa vezi si tu cum arata relatiile tale profesionale, trebuie sa te conectezi pe Harta LinkedIn, sa-i dai acces aplicatiei si sa astepti apoi cateva secunde (in functie de cat de multe conctacte ai pe LinkedIn) pentru a fi gata.

Ulterior poti reveni asupra hartii tale, si adnotarile pe care le faci in partea stanga le vei gasi la fel. (salvate, dar pot fi modificate)

Harta mea e asta, si am incercat sa completez si legenda, dupa cum se vede:

Cel mai tare e ca poti sa vezi care sunt contactele tale comune cu o alta persoana. Eu am dat de Bobby Voicu, care era chiar in mijlocul hartii si cu care am destul de multe contacte comune. Ceea ce era de asteptat: cei mai multi vin dintre oamenii cu experienta in online, tinerii din online (care probabil isi doresc sa lucreze) si alti ONG-isti.

Adnotarile pe care le-am facut eu pe harta nu sunt foarte exacte. Practic, sunt doar niste generalizari. Dar mie imi sunt utile, fiindca, evident, eu stiu cel mai bine ce-i cu oamenii cu care m-am conectat pe LinkedIn.

Am mai cautat un exemplu. Am vrut sa vad cate relatii comune am eu cu Larisa Draganescu, o prietena din ASER. Iata:

Ii avem in comun pe toti ceilalti voluntari din ASER si atat.

Apoi am cautat-o pe Andreea Burciu, cu care desi ii am in comun pe toti omuletii din ASER, avem si foarte multe contacte din zona de online, fiindca si Andreea lucreaza in online. De altfel, ii avem in comun si pe cativa dintre voluntarii din alte ONG-uri.

Cred ca v-am aratat suficiente exemple. E cazul sa va desenati si voi propria harta pe LinkedIn. Asta daca aveti cont pe LinkedIn, desigur. In caz ca nu, e cazul sa va faceti. Nu v-ati plictisit de Facebook? 😛