Nici nu mai stiu cand am auzit prima oara de lacatale iubirii, sau love padlocks, asa cum sunt ele cunoscute in lumea toata. Dar mi s-a parut o idee foarte simpatica de la bun inceput si inca imi doresc ca la un moment dat sa prind si eu un lacat frumos colorat si gravat de un astfel de gard, si sa-l las pe el sa arunce cheia.

Acest obicei de a agata lacate ale iubirii pe gardul care separa zona de pietoni de calea ferata de pe Podul Hohenzollern a fost adoptat de nemti in 2008, dar pare a fi mult mai vechi si imprumutat din China.

Foarte multe cupluri de indragostiti au agatat cate un lacat de gardul podului, l-au incuiat si apoi au aruncat cheia in rau, pecetluindu-si astfel dragostea ce si-o poarta. (Cum de n-au ripostat ecologistii? Doar Deutsche Bahn a avut o tentativa de a opri fenomenul, dar a cedat repede)

Da, ma voi intoarce in Köln 🙂

Pana atunci, mi-am propus inca de anul trecut sa merg la Teatrul Masca din Bucuresti, ca sa vad asa-zisul gard autohton incarcat un cateva lacate. Octavian a propus chiar sa popularizam gardul, sa facem un Lacat-meetup 🙂 Eu zic sa-i zicem #teatrulacatemeetup si sa vedem si o romantica poveste de dragoste. Who’s in?

Si as mai vrea sa stiu pe unde ati mai vazut garduri din acestea cu lacatele iubaretilor? Poate pe Ponte Milvio din Roma? Aveti poze?

Multumesc Virgi & Victor pentru fotografii!