După mai bine de o săptămână de mers zilnic prin București cu bicicleta, am înțeles că geaca e un accesoriu inutil. Oricum te încălzești foarte tare, în funcție de viteza de pedalare, mai mult decât de momentul zilei.

Coafura nu rezistă. O să schimb șamponul oricum, dar oare ce șampon face față prafului de pe străzi?

Taximetriștii sunt cei mai periculoși șoferi, până acum n-am crezut asta. Nu e corect să generalizez, dar pe cât de mult îmi plac mie călătoriile cu taximetriști de tot felul, pe atât de aiurea i-am simțit trecând la câțiva cm distanță de pielea mea.

Cel mai nasol moment a fost atunci când m-am trezit pe banda 3, fiindca din dreapta (din pasajul de la Unirii) au răsărit încă 2 benzi. N-am închis ochii, am încercat să rămân calmă, sperând ca șoferii doar să mă înjure. Mi-am dorit să prind roșu in intersecție la Universitate, ca să pot trece pe banda 1. Am prins verde însă, așa că m-am mai chinuit un pic ca să mă strecor printre șoferii grăbiți spre casă.

Aaa, și în prima seară în care am plecat cu bicicleta din magazin către casă, am fost foarte aproape de primul meu accident. O domnișoară mi-a etalat o frumoasă portieră chiar în nasul meu, la semafor.

Daar, nimic rău nu s-a întâmplat. Nu e imposibil să fii biciclist în București și nu am inventat eu roata. E mult mai bine să ajung in 30 de minute pe bicicletă la birou, decât în 40′ cu ratb + metrou. Mult mai bine! Mai ales acum, că e cald afară și autobuzele sunt la fel de suprasolicitate. Iar la întoarcere spre casă întotdeauna trec prin parc, punct pentru mine.

Trebuie să mă mai obișnuiesc cu strazile și gropile pe care e musai să le ocolesc frumos. În rest, zâmbesc oricărui biciclist care se uită înspre mine. De altfel, eu le zâmbesc și pietonilor, dar nu am timp să văd dacâ îmi zâmbesc și ei.

(Foto)