Al treilea an de Roblogfest la care am participat eu. A fost exact asa cum ma asteptam, motiv pentru care as fi scris si eu un articol cu o zi inainte, asa cum s-au vorbit Hoinaru si Auras.

Am plecat devreme de la Aseriada, am ajuns tarziu in Silver Church (impreuna cu Monica Tarta, careia tipul de la intrare i-a cerut sa arate buletinul; se pricepe sa faca complimente, invatati de la el 😛 ), n-am avut name tag si nu i-am intalnit pe multi dintre cei care au fost prezenti, fiindca au plecat cam cand am ajuns eu (in timpul decernarii premiilor).

Totusi, printre sutele de oameni, i-am (re)vazut pe multi dintre oamenii care-mi sunt simpatici. Si mai sunt cativa care deocamdata intra la categoria „USP (Unidentified Saluting Person)”.

Eu nu inteleg de ce se discuta atata despre premiile Roblogfest si cum sunt ele acordate. Pentru mine Roblogfestul nu e despre premii, ci mai mult despre oameni. Nu prea exista alta ocazie la care sa ne intalnim asa de multi, bloggeri din toata tara. Sigur, premiile sunt momeala pentru a-i aduce pe oameni in Bucuresti. Daca n-ar fi motivatia asta, probabil ca n-ar veni asa multi. Deci e un compromis: acordam niste premii, pe niste criterii mai mult sau mai putin relevante, dar scopul final e sa ne intalnim cu totii, sa ne cunoastem in spatele pozei de la avatar. Cine-ar fi fost Maka daca n-ar fi venit anul trecut la Roblogfest? Raspuns corect: un tip dubios, cu o poza si mai dubioasa la avatar.

Nu mi se pare ca a fost atat de naspa editia asta precum au scris altii. A fost aglomerat rau, intr-adevar, prost ales clubul. Si n-a fost ok ca dupa cateva ore sa fie intrare libera pentru oricine. N-a fost o idee buna nici sa aduca un prezentator din exterior, care nu cunoaste blogosfera. Cabral ar fi fost cel mai potrivit prezentator, cred eu. Sau Andi Moisescu. Dar una peste alta mie mi se pare ca a fost editia cu cei mai multi bloggeri prezenti.

In plus, Roblogfestul acesta a insemnat pentru mine si micul dejun cu bloggerii ardeleni, pe terasa insorita a hotelului Caro, si berea la roata bauta la Curtea Berarilor ( s-a baut de 700 ron 😀 ), si prima repriza a meciului privita in Garage Hall cu o parte dintre ei. Pacat ca n-au venit mai multi bucuresteni. E aiurea ca desi suntem atat de multi aici, la meci cu ei am mers doar eu si Hoinaru. Data viitoare o sa fie mai bine, stiu. Si-o sa castige Romania.

Sa ne revedem curand, asta vreau. Poate la Timisoara.

Iar despre Roblogfest 2010 puteti citi aici, despre editia din 2009 am scris aici.

PS: Poza cu Zoso nu putea sa lipseasca din portofoliul meu, e un fel de piatra de hotar. 🙂