Să fi trecut vreo 3 săptămâni de când vă scriam aici pe blog despre creativitate, că se poate dezvolta şi antrena. Asta susţin antrenorii de la Creative Fitness şi asta cred şi eu. Au trecut deja primele 2 săptămâni de antrenamente, şi mă pregătesc acum să plec spre cea de-a cincea întâlnire din mansarda fundaţiei Friends For Friends.

Fără să mă uit în agendă să văd ce mi-am mai notat, pot să vă spun că am învăţăt că „Hai să ne aşezăm să discutăm despre asta” nu funcţionează, că e mai potrivit să „ne scoatem problema la plimbare”, să căutăm soluţii în exteriorul cercurilor în care ne învârtim.

Într-o joi l-am ascultat pe Bogdan Naumovici vorbind despre creativii din publicitate şi despre artiştii care mai întâi de toate trebuie să fie exploratori.

Apoi am făcut un exerciţiu mobilizator – „Trepanare”: Care ar fi soluţia la situaţia ta dacă nu ai avea sentimente şi dacă nu ţi-ar păsa deloc de sentimentele celorlalţi? Apoi invers, care e soluţia dacă nu ai ţine cont decât de sentimente? Şi nu ne-am cenzurat deloc ideile, fiindcă nebunul, personajul nostru preferat în această lună, nu se cenzurează.

Joia trecută l-am avut invitat pe Dan Popescu, care ne-a spus poveşti despre artă în general, dar şi despre H’art Gallery. Am încercat să înţelegem cu toţii un pic din „scurtcircuitul logic” prin care ajung artiştii la adevăr şi nebunia care menţine această lume. Mi s-a părut fascinantă discuţia cu el şi cred c-o să vă povestesc într-un articol doar despre asta. (habar n-aveam cine e Dan Popescu şi nici ce face H’art Gallery)

În plus, unul dintre cele mai mişto lucruri de care m-am apucat e îndeplinirea temelor din calendarul de neurobics: în fiecare dimineaţă cu mâna stângă (care e conectată la emisfera dreaptă) extrag un cartonaş pe care cu un font de 8 e scrisă tema zilei respective. Până acum am citit 3 articole despre o materie care îmi displăcea în generală, m-am îmbrăcat cu ochii închişi, am numărat maşinile roşii de pe stradă şi mai am azi de inventat un joc nou.

Gata, plec, o să vă mai scriu despre asta.

Vă las doar un PS: Cred că încă vă puteţi înscrie! (abonament de începător sau abonament de intermediar) Săptămâna trecută s-a înscris şi prietenul meu Victor Preda, care azi vine la primul lui antrenament. 🙂