Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va avea loc în seara asta de la ora 23:00 (ora României) şi este intitulată ‘A symphony of British music’ (O simfonie de muzică britanică).

Tema va comemora faptul că muzica reprezintă cea mai mare parte din cultura britanică exportată în ultimii 50 de ani. Organizatorii vor lucra atât cu unii din cei mai renumiţi muzicieni britanici cât şi cu viitoare posibile vedete.

Vor fi implicaţi peste 4.100 artişti interpreţi, 3.500 de voluntari adulţi şi 380 de elevi din şcolile din Londra de Est. Vor fi prezenţi toţi cei 10.500 de atleţi care au concurat la Jocurile Olimpice, iar audienţa televizată globală este estimată la 750 de milioane de persoane. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis ca gimnasta Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la sărituri, să poarte drapelul României la ceremonia de închidere.

Evenimentul va marca şi predarea ştafetei către următorul oraş organizator al Jocurilor Olimpice de Vară, din 2016, Rio de Janeiro.

În caz că aţi uitat, ceilalţi sportivi români care au obţinut medalii la Londra 2012 sunt: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Constantin Martin (haltere). În total nouă medalii, vă mulţumim şi vă felicităm!