Cinci companii pe care le felicit astăzi pentru implicare:

Organizaţia Umanitară Concordia a lansat de curând Concordia Bakery – un nou tip de cafenea, un model de business social, chiar în centrul Bucureştiului, în zona Pieţei Victoria, la parterul clădirii Premium Plaza. (str. Iacob Felix, nr. 63-69)

Gândit iniţial ca un curs de formare profesională pentru tinerii găzduiţi si ocrotiţi de Organizatia Umanitară Concordia, atelierul de brutărie din cadrul Şcolii de meserii Concordia a crescut şi s-a dezvoltat prin întemeierea unei brutării adevărate. Ideea e că produsele sunt foarte bune (un pic mai scumpe, dar bune!) şi toate fondurile rezultate susțin cursurile atelierului de brutărie, prin care tinerii pot obține diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar și patiser-cofetar.

Orange şi Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) au lansat acum două săptămâni Atelierul de Responsabilitate Socială. Alături de Ariel ConstantinofOana Brătilă şi Roxana Bursuc merg în trei dintre liceele bucureştene pentru a le povesti elevilor despre produse responsabile și despre cum pot companiile (dar şi noi!) să facă o schimbare în bine pentru comunitatea în care trăim! Atenţie, se lasă cu premii pentru elevi! 🙂

BCR a lansat Bursa Binelui, singura bursa unde se tranzacţionează cu fapte bune. Ideea nu e nouă, dar sper să prindă. (Bursa Binelui este o platforma care aduce impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care sunt vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor.)

(foto: Andreea Stan)

Petrom (atenţie, site nou!) a organizat sâmbătă, pe 24 noiembrie, o nouă plantare în Talpa, judeţul Teleorman. 960 de voluntari de toate vârstele au plantat 35.000 de puieţi de salcâmi. Aceştia vor crea o perdea forestieră care să protejeze zona de posibile alunecări de teren.

(am găsit fotografia asta în albumul de aici şi mi-a plăcut mult)

Fundaţia Friends for Friends a primit alaltaieri seară la IAA Excellence Awards Premiul pentru Excelenţă în Responsabilitate SocialăIar Mona Nicolici (Head of Community Relations & Social Affairs Petrom) a primit Premiul pentru Excelenţă în Responsabilitate Socială la categoria „Clienţi”.  Felicitări!