Cel puţin aşa zic prietenii de la Fundaţia Friends For Friends, cei care susţin frecvent comunitatea oamenilor creativi prin activităţi ca:  expoziţia Ciorne 1.0 – colecţie de oameni și idei în devenire, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea sau Caffffe Creativa. În plus, au organizat şi o bibliotecă – Biblioteca FFFF – în care s-au adunat peste 1400 de cărţi.

Cea mai nouă provocare lansată de ei este Creative Fitness Studio, un program  de antrenare a creativităţii care îmbină metodologii vechi și noi de formare a adulților (de la training și coaching, la hosting și world café) cu informaţii din sfera industriilor creative, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale unui public  în căutare de experiențe de învățare din ce în ce mai bogate.

„Prima editie a Creative Fitness Studio fost intensa si suntem bucurosi sa spunem ca a iesit asa cum ne-am propus. Am avut participanti din toate domeniile – de la IT, la HR, sectorul nonguvernamental, comunicare,  marketing, consultanta, PR, lobby. Unii s-au inscris personal, altii au primit cadou de la prieteni sau altii au fost motivati de catre directorii companiilor. Indiferent de cum au ajuns la Creative Fitness Studio, participantii s-au jucat, si-au antrenat creierele, au lucrat pe subiecte clare si aplicate, au generat tone de idei si au facut zeci de exercitii.”

Prima lună de antrenamente s-a încheiat pe 19 aprilie și a avut ca temă Copilul, iar invitaţi speciali în serile inspiraţionale au fost Cosmin Alexandru, Tudor Chirilă, Bogdana Butnar și Liviu Mihaiu. Pe 15 mai începe Seria II de Creative Fitness Studio, iar tema lunii va fi Nebunul, în ideea de a vedea ce apropie şi ce deosebeste un creativ de un nebun. Antrenori sunt tot Sandra Ghiţescu și Vlad Ioan Tăușance. 

Creative Fitness Studio se desfășoară pe mai multe luni: fiecare lună include opt sesiuni – în fiecare marţi și joi, seara – cu abonamente tip sală de fitness, pe diverse nivele, pentru dezvoltarea și exersarea intensivă a creativităţii. Grupele au maxim 26 de participanţi, iar antrenamentele au loc în sediul FFFF din București, Str. Brezoianu, nr. 4. Ne vedem acolo?