[eu sunt încă în Bruxelles, am atât de multe să vă povestesc de aici, dar deocamdată vă las mai jos gândurile Alinei despre audiţia de ieri]

Vama își lansează un nou album. Poate știți cu toții, poate acum a fost momentul să aflați.

Marți seară a fost momentul în care trupa a chemat câțiva oameni deschiși la minte și suflet să asculte în premieră albumul, la Garajul Europa FM. Bucuria a fost mare când m-a anunțat Elena că voi fi prezentă. Mulțumesc din nou!

Povestea „2012” este simplă, dar puternică. Din 40 de gânduri au rămas 14, iar stilul nu seamănă deloc cu Vama Veche. „Nu vă așteptați la asta și nu vă gândiți la acea trupă când ascultați melodiile”, ne îndemna Tudor.

Cum am înțeles eu melodiile și cum le-a povestit Tudor?

Cu toții vrem să fim „Departe”, într-o altă societate, unde natura mai are un cuvânt de spus și este ascultată. Am vrut să spunem de atâtea ori „Declar pierdută, tară”, deși nu vedem dincolo de egoismul propriu de român (desigur, fiecare știe mai bine).

În ce moment din zi nu ne-am da „Regatul (meu) pe un vis” care poate fi realitate? Numai că, în realitate, ne îmbolnăvim (acum catalogată oficial ca boala) din iubire. „Epidemia de iubire” doare la vindecare, dar poţi trece peste.

Viața noastră e compusă din oameni dragi, relații care mai de care. Călătorim „Între cer și trecut” unde ne întâlnim cu tații noștri și câteodată mai suntem „Fata în boxeri și în tricoul alb” pentru acel cineva sau „Ultimul om”.

Copilăria noastră e demult uitată, însă auzim strigătul de bucurie al „Copilului care aleargă către mare”. De ce lăsăm în urmă joaca? Pentru că devenim maturi, trebuie să fim așa – ni se spune din culisele societății. Maturitatea e mare lucru, joaca o poate face oricine. De fapt, când ești matur știi să suferi mai mult, în special după ce se termină o relație care credeai că e perfectă. Așa ajungem și în faza de „Post iubire”. Dar Vama ne îndeamnă să vedem partea bună și să interpretăm mai des „Rolul soarelui”, până când ajungem să fim noi lumina.

Da, nu vom înceta să căutăm și să cântăm până când vom fi auziți („Cântec de găsit”) și „Să dansăm”, mai ales atunci când nu suntem văzuți. Putem „Să facem sex”, dar cu grijă vorbim despre asta, pentru că „Faust și Mefisto” sunt după colț și ne pândesc. Deși…Mefisto și-a cam luat concediu pentru că iadul deja e plin. :)Š

A fost o seară în care mi s-a reconfirmat că Vama este printre trupele care spun pe bune ce cred și ce simt. Își doresc să fie autentici, necomerciali, auziți de cei care rezonează cu o altă filozofie de viaţă…şi le cam iese.

Felicitări trupei, celor care sunt alături de ei și nu numai!

Cu drag,

O fană a trupei Vama care vrea să audă adevărul mai ales sub forma cântecului!

 

P.S: Povestea de mai sus este ceea ce am simțit eu, presărată cu explicațiile lui Tudor. Când veți asculta melodiile vă încurajez să vă lăsați pe mână imaginației…va fi bine.”