Undeva pe la Piața Iancului, între Pache Protopopescu și Matei Voievod este strada Mătăsari. Ai auzit de ea. Probabil ai ocolit-o de multe ori și cu siguranță ai ridica din sprânceană dacă cineva ți-ar propune să te muți acolo. Chiar și pentru 3 zile.

Cu toate acestea asociaţia Beneva ne invită acolo, pentru al doilea an la rând. „Femei pe Mătăsari„, evenimentul care își propune să aducă sub lumina reflectoarelor universul feminin în cele mai diverse forme de manifestare artistică se desfăşoară anul acesta în zilele de 22, 23 și 24 iunie. 

„Fără să inițiem o mișcare feministă, credem în valorile femeii contemporane și încercăm să descoperim valențe noi prin care aceasta se definește în viața de zi cu zi. Așa că anul acesta Femei pe Mătăsari vine cu un concept nou ”Femeia între creație și creativitate” și cu șapte secțiuni diferite care surprind o paletă cât mai largă de activități: ONG, food&bio, handmade, artă, fashion, spectacole în stradă și spectacole speciale.”

Aşadar, weekendul acesta Mătăsari – o stradă despre care circulă legende urbane – devine loc de manifestare a creaţiei şi implicării sociale a femeilor, devine scenă şi atelier de artă, amfiteatru de dezbateri şi cinematograf în aer liber.

Dacă veniţi, ne vedem acolo! Seara vor fi şi concerte: Şuie Paparude, Les Elephantes Bizarres, Moonlight Breakfast, Blue Nipple Boy, Loungerie, We singing colours, Khidija si Norzeatic, The Mono Jacks, Travka. 🙂