Am desfăşurat un studiu de audienţă pentru acest blog, dar habar n-am dacă printre cititorii mei sunt şi persoane gay sau nu. Dar în realitate, nici nu contează, fiindcă GayFest se concentrează asupra culturii şi valorilor care ne definesc dincolo de orientarea sexuală ori identitatea de gen. Evenimentele sunt diverse și deschise tuturor. 🙂 Iar programul ediţiei de acum, cea de-a noua ediție organizată de Asociația ACCEPT, îl găsiţi detaliat aici. Până pe 1 iulie aveţi de unde alege activităţi la care să participaţi.
Mie mi-au atras atenţia următoarele:
  • Piesa de teatru ROGVAIV de sambătă seara (30 iunie, ora 20, MNAC) (” este un spectacol bun, care vorbeste clar pe limba oricarui spectator, fie el activist pentru drepturile LGBT, artist sau om venit la teatru ca sa evadeze din obisnuit; oricare ar fi gradul si felul vostru de interes pentru drepturile omului, credem ca ROGVAIV va va placea. Mult.”);
  • Conversațiile despre iubire de azi și de mâine (28 iunie) (Tamara Zlobina se întoarce cu un discurs despre poliamorie și împotriva logicii capitaliste, în care explorează principiile de bază ale poliamoriei—noua filosofie și practică a dragostei în societățile capitaliste târzii.);

Marşul propriu-zis va avea loc sâmbătă (30 iunie), între 17.00-19.00, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – metrou Izvor. Eu n-am participat niciodată la un marş al gay-ilor şi n-o să particip nici de această dată, fiindcă n-o să fiu în Bucureşti, dar vă rog să-mi povestiţi şi mie dacă ajungeţi acolo. Chiar sunt curioasă.

PS: GayFest nu este numai despre marş; marşul durează o după-amiază, pe când festivalul în întregime ţine o săptămână şi intrarea la evenimente e gratuită!