În textul următor găsiți un amestec de citate amestecate. Aparțin unor oameni mai mult sau mai putin faimoși. Cele nesemnate sunt emise de oameni din redacția SUB25.

”I would be most content if my children grew up to be the kind of people who think decorating consists mostly of building enough bookshelves.” ~Anna Quindlen, „Enough Bookshelves,” New York Times, 7 August 1991

”Citesc pentru că am crescut într-o casă plină de cărți. Primele imagini cu părinții mei au în cadru cărți. Biblioteca din sufragerie. Cărțile de pe noptiera din dormitorul lor.”

”A book must be an ice-axe to break the seas frozen inside our soul.” ~Franz Kafka.

”Cartea a fost mereu o vacanță, de la 8 ani când citeam romane de dragoste din colecții colorate cu intrigi porno-romantice pe prispă la Baba Rada în Buzești sau la 10 ani Pe aripile vântului în curte la Medgidia. E evadare și azi, chiar dacă deseori citesc noaptea când pic de somn și am lăsat deoparte chicklitul.”

”Children don’t read to find their identity, to free themselves from guilt, to quench the thirst for rebellion or to get rid of alienation. They have no use for psychology…. They still believe in God, the family, angels, devils, witches, goblins, logic, clarity, punctuation, and other such obsolete stuff….” ~Isaac Bashevis Singer.

”Cartea e un drog – e metoda favorită de evadare din realitate. În literatură găsesc Wonderland-ul meu privat, prin care pot să mă plimb cât am chef.”

”Rafturile cu cărți sunt frumoase, pentru că ascund, nu arată. Îndeamnă la scotocit, la plimbat cu privirea și degetele printre ele. E un gest aproape reflex – dacă vezi o bibliotecă te duci lângă ea, o analizezi. Probabil cu convingerea că între coperțile alea o să găsești răspunsuri despre omul care le-a cumpărat și așezat acolo.”

***
Guest post provocat de 23 aprilie: Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

(foto 1, 2)