Dacă aţi urmărit aseară emisiunea MasterChef, aţi aflat deja că într-o seară de martie mi-am luat prietenii şi am fost să mâncăm într-un restaurant din Drumul Taberei. Fix în acea seară erau acolo concurenţii de la MasterChef, care aveau sarcina de a găti pentru un restaurant întreg. (desigur, când am ales acel restaurant ştiam că îi vom găsi acolo pe concurenţii MasterChef, dar nu ştiam nimic despre ei, nu ştiam mai nimic despre formatul acestei emisiuni şi nu ştiam în ce etapă a emisiunii ne aflăm)

Imediat ce s-a umplut restaurantul, concurenţii au început să se agite în jurul nostru, se vedea de la o poştă că erau stresaţi, încordaţi, în criză de timp şi de alimente. Prima pe care am remarcat-o a fost Claudia Izaura, care îşi arăta emoţiile cam tare, din punctul meu de vedere. A fost drăguţă, a fost prima care a venit la masa noastră şi ne-a recomandat meniul roşu. În momentul acela noi nu ştiam că putem alege între meniul roşu şi cel albastru; situaţia s-a schimbat atunci când Andreea Moldovan a venit lângă noi, ne-a zâmbit larg cu dinţii ei albi şi ne-a „minţit frumos”. Şi-a vândut meniul într-un mare fel, am simţit o diferenţă imensă de atitudine. Ne-a convins să încercăm şi o parte din preparatele echipei albastre, deşi comandasem deja de la roşii.  Habar n-am dacă găteşte bine, dar carismă are cât îi trebuie şi încă un pic.

Despre cele două eu am crezut că sunt căpitani de echipă, fiindcă „ieşeau mereu în faţă”, dar de fapt căpitanii erau alţii, iar echipele lor aveau mult mai mulţi membri decât am cunoscut noi în seara aceea. Ceilalţi erau în bucătărie şi probabil că  sprâncenele le opreau picăturile de sudoare de pe frunte…

L-am remarcat desigur pe Chef Florin, cel mai tânăr jurat MasterChef din lume. M-a frapat vestea că are doar 24 de ani şi până n-am aflat că are o iubită mi-am făcut speranţe… :)) Trecând peste asta, ceilaţi concurenţi pe care i-am reţinut au fost Flavia şi Bogdan Alexandrescu, săritori şi ei. Dar tot Andreea mi-a rămas în minte, fără să ştiu că e soţia lui DJ Optick, fără să ştiu că avea aceleaşi replici la toate mesele, fără să ştiu că mereu găseşte scuza potrivită.

Una peste alta, experienţa mea „din platou” a fost altfel decât ce-am văzut în emisiunea de-aseară. Am râs incredibil de mult, m-am simţit extraordinar acolo, dar preparatele n-au fost chiar atât de gustoase pe cât arată. De fapt, pe mine m-au deranjat cartofii prăjiţi. Comandasem ceva pe pat de legume şi am primit o porţie mică de cartofi prăjiţi. Cartofi prăjiţi la MasterChef, serios? Când i-am întrebat ce s-a întâmplat cu legumele gătite mi-au povestit pe scurt că au întâmpinat nişte probleme în bucătărie, că au avut pană de curent electric, că au fost nevoiţi să improvizeze etc. Nu ştiam că ei au fost la cumpărături, că au avut un buget, că trebuie să iasă pe plus etc.

Oricum, dacă e să fiu sinceră, îi învidiez pe toţi cei care au ajuns până aici la MasterChef, pe ei şi pe familiile/prietenii lor. 🙂 Îmi imaginez că se mănâncă bine în ograda lor.

Dar acum, ziceţi-mi şi voi sincer, cine vreţi să câştige prima ediţie MasterChef România? Fiindcă eu nu prea cred duma aia dată de Click.

PS: Pentru poze îi mulţumesc frumos lui Victor!