Ce este BigBuild?

BigBuild este un proiect de construcţie rapidă a 14 case în 5 zile. E cel mai mare proiect al Habitat for Humanity, un ONG care construieşte şi reabilitează locuinţe pentru familii defavorizate.  Anul acesta evenimentul are loc în perioada 1-5 octombrie, simultan în două orașe diferite: Oradea și Preajba.  (în anii anteriori, 2007-2011, au construit 59 de locuinţe)

Când #construim? 

Noi, 20 de bloggeri bucureşteni (unii prin adopţie) şi 10 craioveni, avem o zi dedicată, în care oamenii au aşteptări mari de la noi. Marţi, 2 octombrie, plecăm în jur de 5.30 (!!) din Bucureşti şi mergem la Preajba, lângă Craiova. Desigur, habar n-am cum se construieşte o casă, dar mă bazez pe oamenii care se pricep la asta şi care vor coordona activităţile voluntarilor. În cea de-a doua zi de construcţie, noi vom face asta: montare sistem învelitoare;  închidere  pereţi băi cu vidiwall; montare schelă; montare termosistem; aplicarea plasă fibră de sticlă în primul strat de tencuială; execuție glafuri; montare gipscarton tavan; montare gipscarton pereți; montare colțare exterioare; curățenie.

Big Build nu este nimic altceva decât un un pas mic, către un obiectiv mare – eradicarea locuirii sărăcăcioase în România. Fiindcă:

  • 5 milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie
  • 1 milion de români nu au încălzire, apă potabilă sau toaletă
  • 41.2% din populaţia României nu are baie sau duş
  • 55.3% din populaţia României trăieşte în locuinţe suprapopulate, în timp ce media în Europa este de 17.8%
  • 28.6% din populaţia României se confruntă cu deteriorarea severă a locuinţelor, acesta fiind procentajul cel mai mare din toată Europa
  • Blocurile construite înainte de 1980 au nevoie serioasă de renovare a infrastructurii, a sistemului de încălzire şi a acoperişurilor
Şi-acum, am o provocare şi pentru voi! 🙂 

Eu posed 99 de pungi de chipsuri Lay’s Crocant (sare) realizate într-o ediţie specială, cu numele blogului meu pe eleVreau să vi le dau vouă, dar nu vi le dau gratis. 🙂 Vi le dau în schimbul unei donaţii care va merge către una din familiile ajutate de Habitat for Humanity. Ţinând cont că marţi plecăm de dimineaţa spre şantier, vreau să strâng MĂCAR 300 de lei până luni seara. Ideal ar fi să fiţi bucureşteni, şi să ne întâlnim luni după birou în Centrul Vechi, să vă dau pungile cu chipsuri. Vi se pare mult 10 lei pentru o astfel de pungă de chipsuri? Dacă oferiţi mai mult de 15 lei, vi le pot trimite şi în ţară, prin Poşta Română.

Vă las aici contul meu de ING:

RO49INGB0000999901149188 (deschis la ING Bank pe numele Elena Ciric)

Rugămintea este ca în momentul în care faceţi o donaţie (cu excepţia donaţiilor anonime), să-mi trimiteţi un email scurt cu datele voastre, ca să stabilim cum vă ofer punga de chipsuri/pungile de chipsuri. (folosiţi ca titlu „pentru Big Build 2012”, ca să-mi fie uşor să le triez, vă rog)

Hai să vedem, cine vrea chipsuri by elenaciric.ro? 🙂