Zilele trecute am primit un email de la un iepuraş. Pe bune. Iepuraşul de la IKEA mi-a scris ca să-mi spună că vrea să meargă la şcoală! Iar el şi fraţii săi de pluş vor să-i ajute şi pe copiii din ţările aflate în curs de dezvoltare.

Prin campania anuală a Jucăriilor de Pluş, compania IKEA sprijină Salvaţi Copiii şi UNICEF să ofere acces la educaţie copiilor care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în perioada 4 noiembrie – 29 decembrie 2012, IKEA Foundation donează 1 euro pentru educaţia copiilor prin programele susţinute de UNICEF şi Salvaţi Copiii din România şi din întreaga lume.

Magazinul IKEA din Bucureşti se alătură pentru al treilea an consecutiv campaniei internaţionale anuale a Jucăriilor de Pluş. Iarna trecută campania a dus la strângerea a 56.405 euro.

În lume, campania Jucăriilor de Pluş se desfăşoară încă din 2003. De atunci şi până în prezent, IKEA Foundation a donat 47,5 milioane euro, bani care au ajutat opt milioane de copii, din aproape 40 de ţări. De exemplu, în toamna aceasta, 1,8 milioane de euro au fost donaţi proiectului „Şanse egale pentru toţi copiii, într-o societate fără discriminare”, desfăşurat de Salvaţi Copiii România.

 

 

Fondurile donate către Salvaţi Copiii vor ajuta la dezvoltarea proiectelor de educaţie pentru copiii marginalizaţi, pentru cei din minorităţile etnice şi pentru cei cu dizabilităţi şi nevoi speciale din România, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Indonezia, Myanmar, Fillipie şi Lituania. Fondurile donate către UNICEF vor susţine iniţiativa “Şcoli pentru Africa”, prin care se va asigura o educaţie de calitate pentru copiii din Burkina Faso, Etiopia, Madagscar, Mai, Mozambic, Niger, Africa de Sud şi Malawi.

Rezumând, pentru fiecare jucărie de pluş pe care o vom cumpăra până pe 29 decembrie 2012, IKEA Foundation va dona 1 euro! Mie personal mi-au plăcut marionetele, nepoţelul meu va primi una de Crăciun, but shhh!