Pe la şapte fără ceva am „spart uşa” de la birou şi-am pornit în grabă spre apartamentul Cristinei Bazavan. N-apucasem s-o vizitez nici pe Mazilique, şi nici pe Augustin, dar aseară în sfârşit am ajuns acolo, iar Cristina era super entuziasmată fiindcă publica în sfârşit un mult-aşteptat interviu cu Demi Moore.

Mi-a făcut turul casei, mândră de fiecare colţişor pe care l-a însufleţit cu ajutorul bugetului de 2500 lei cu care şi-a făcut de cap în IKEA. Personal cel mai mult mi-a plăcut cum a reuşit să anime un pic faianţa destul de urâtă din bucătărie. De asemenea mi-au plăcut aşternuturile alese şi noptiera din dormitor, pe care şi-a improvizat-o din cărţi. Oricum, dacă ajungi în holul de la intrare, ştii sigur c-ai nimerit în casa unei doamne cu bun gust. 😉 Am povestit un pic despre întâlnirea ei cu Eduard Novak, pe care a avut onoarea şi plăcerea să-l premieze în aceeaşi zi, iar apoi am plecat val-vârtej, ca să nu întârzii prea mult la cea de-a doua întâlnire.

Bloggerii de travel se întâlniseră pe la 18.00, la un pahar de suc de sfeclă şi măr. 🙂 În jur de ora 20.00 am ajuns şi eu, am găsit relativ uşor hostelul Peaches. (ce nume frumos!) Nu ştiu ce-au făcut ei timp de două ore, dar când am intrat erau încă la faza de prezentare. Dacă o fi început Cezar să povestească despre toate cele 88 de ţări pe care le-a vizitat el… 🙂

 

 

 

Mi-a plăcut la Peaches, habar n-aveam că-i afacerea lui Tudor Maxim, dar dacă aveţi prieteni care vin în Bucureşti şi au nevoie de cazare, puteţi să le recomandaţi cu încredere hostelul acesta. E people-friendly.

Buuun, şi după ce am plecat de-acolo m-am întors în Centrul Vechi, am trecut pe lângă birou, m-am întâlnit cu un prieten bun şi ne-am oprit în faţa singurei terease de pe Smârdan unde nu m-aş fi gândit niciodată să intru. Simţeam că nu e genul meu de loc şi am cam avut dreptate. Cu toate astea, aseară ne-am simţit bine.

Am urmărit cu mare atenţie evenimentul care se desfăşura acolo: Riemerschmid Mixing Class, competiţie naţională pentru barmani profesionişti. Barmani şi …o barmaniţă; foarte simpatică şi pricepută tipa. Primii șase clasați (inclusiv tipa, Andrada) s-au calificat în finală, în proba de mixologie “Master Mix”, în cadrul căreia au avut de preparat un cocktail după o rețetă creaţie proprie. Tehnica, aspectul, originalitatea, dar și modul în care au fost prezentate poveștile din spatele cocktailurilor au fost principalele ingrediente care au stabilit podiumul competiţiei.

Partea cea mai amuzantă a fost că am făcut şi eu parte din juriu: juriul presei, care a oferit un premiu special. (câştigat de aceeaşi Andrada Apostolescu) Aşa că am fost printre norocoşii care-au gustat toate cocktailurile create de participanţi. Incredibil de bune, mi-a fost foarte greu să le acord note. Fiindcă mi-au plăcut toate, notele le-am acordat mai degrabă în funcţie de poveştile spuse. (Mâna întinsă care nu spune o poveste…)

La final, deşi era deja dimineaţă, m-am bucurat de show-ul de flair prezentat de Valentin Luca şi Ionuț Ivanov, campioni multi-premiați în competiții naționale și internaționale.

(fotografii de Alexandru Solomon)

Să tot am zile de joi ca cea de ieri, da! Aşa se explică de ce-mi ziceau prietenii Duracell. 🙂