Îmi pare tare rău că nu mai ajung astăzi la Veloparlamentari 2.0 (începând cu ora 10:30, în Parcul Herastrău, intrarea Charles de Gaulle), dar promit că o să încerc să vorbesc în zilele următoare cu câţiva (euro)parlamentari despre mersul pe bicicletă prin oraş.

Sunt în drum spre Bruxelles, unde dincolo de a vizita oraşul, voi sărbători Ziua Europei la Parlamentul European. Acolo voi asista la o prezentare a instituţiei, o vizită în Plen şi voi participa la un joc de rol, ca să negociez cu alți colegi viitorul pe care doresc să îl construiesc pentru Europa. 🙂

La întoarcerea în ţară vom organiza câteva workshop-uri de informare a tinerilor cu privire la rolul şi funcţiile Parlamentului pentru cetăţenii europeni.

Până atunci însă, ce-mi recomandaţi să văd musai în Bruxelles/ Brugge/ Anvers? 

Până acum ştiu că TREBUIE SĂ MĂNÂNC WAFFELS! Calde, de pe stradă, de oriunde. Cele mai bune sunt cu cioco. Şi dacă găsesc, prietena mea îmi recomandă varianta cu Kinder Bueno/suluri de ciocolată introduse în waffels calde, fiindcă se topeşte ciocolata care e super bună… pff, deja văd numai waffles cu ciocolată în faţa ochilor! 😀

Apoi, Andreea mi-a scris o super recomandare:

Să ajung la Delirium Cafe, un bar cu 2004 tipuri de bere! („are farmecul ăla belgian, muzica e perfectă şi întâlneşti foarte mulţi străini cu care să împarţi poveşti interesante”)

„Eu n-am intrat in Muzee sau Palate, pentru ca imi place sa ma plimb pe strazi, sa umblu gura-casca pana nu ma mai tin picioarele si apoi sa ma relaxez la o bericica delicioasa. Din Bxl ai multe trenuri catre destinatii mult mai fascinante cum ar fi Anvers sau Brugge, pe care ti le recomand cu mare drag. Ajungi acolo intr-o ora-doua si te poti intoarce in aceeasi zi cu trenul. La bilete iti recomand sa iti cumperi Go Pass pentru tineri (pana in 26 de ani). Costa 50 de euro si ai dreptul la 10 calatorii cu trenul, catre orice destinatie. Mi se par foarte avantajoase.

De asemenea, mai poti face o scurta calatorie pana in Liege (la o ora de Bxl), poti opri in gara Guillemins. Din Liege poti lua autobuzul catre Maastricht, Olanda. Iei autobuzul  nr. 48  de la gara in centru si apoi autobuzul nr 78 pana in Maastricht. Calatoria pana acolo este fascinanta, treci pe langa rauri si case  tipic belgiene, facute din caramida, totul este foarte boem. Dureaza o ora maxim si costul unui bilet este de 3.5 euro. O nimica toata! Uite cat de frumos a fost la Maastricht. In plus, e un rai al bicicletelor acolo!

Sa nu te sperii de Gara de Nord din Bxl, e foarte multa mizerie si nu iti da un sentiment prea placut. Incearca ciocolata belgiana, atat praline din magazinele de lux (pt ca merita), cat si din supermarket. Gasesti ciocolata la preturi rezonabile. Iti recomand GALER (amandine), e o ciocolata creata special pentru Casa Regala si mie personal mi-a ramas la suflet. La capitolul beri, de curiozitate incearca Tripple Karmeliet, e o bere caramelizata de vreo 8% alcool. 🙂

Cele mai bune Gaufre sunt oricum in Liege, se prepara proaspat, se introduc si se topesc batoane de ciocolata amaruie in gaufre. Un deliciu! Turistii sunt innebuniti dupa Friterie, gasesti in centru in Bxl. Se servesc  cartofi prajiti cu sosuri delicioase. Acolo unde vezi cozi triple, inseamna ca sunt cei mai buni. 🙂 Cica e cea mai buna din oras, merita incercat.”

Altceva? Recunosc că n-am avut timp să mă documentez prea bine, so I go with the flow. 🙂