La sfârşit de săptămână foarte mulţi locuitori ai capitalei o întind spre tărâmuri „mai calde” (mare/munte/shopping/ski/ târguri/concerte – în funcţie de sezon şi buget). Drept urmare, weekendul în Bucureşti nu-i chiar tragic, fiindcă oraşul e un pic mai gol, mai ordonat.

Şi fiindcă avem parte de o iarnă primăvăratică, o să vă fac câteva propuneri de ieşit din casă, în plus faţă de cele disponibile săptămânal pe Jurnalul Ţării lui Andrei.

Prima sugestie ar fi să mergeţi la patinoar. Aveţi mai multe variante la dispoziţie: Cişmigiu, Drumul Taberei, Floreasca, Exense ş.a. Eu una am fost doar pe Cişmigiu (care e mai mic, dar cu muzică mai bună) şi în Drumul Taberei, dacă ştiţi voi altele mai bune, lăsaţi vă rog comentarii.

O altă variantă ar fi să mergeţi la bazin. Serios, de când n-aţi mai înotat? Sportul ăsta acvatic stimuleaza circulaţia sangvină şi creste rezistenţa cardio-pulmonară. Dincolo de plăcerea de a sta în apă, pentru relaxare, mişcarea sub apă practicată constant te ajută să iţi formezi un corp frumos. Variante sunt destule, nu ştiu să vă spun care-i cea mai bună, fiindcă ţine de buzunarul fiecăruia: piscina Floreasca, piscina de la clubul “Apa Nova”, bazinul Dinamo, bazinul Lia Manoliu, Daimon Sport Club, complexul Tineretului, Club Miramar, bazinul de la facultatea de medicină Carol Davila, clubul IDM, Body Art Wellness Club sau World Class etc.

O altă idee care să vă scoată din casă: tenisul de câmp/squash-ul. Centrul Naţional de Tenis are 3 terenuri acoperite pentru iarnă, Clubul Sportiv Tennis Club are şi el două, Mazicon înca două. Sigur mai sunt şi altele acoperite şi oricum, pe soarele ăsta puteţi juca şi afară, fără nicio problemă. La squash arzi 1200 calorii pe oră, dar şi bani pe măsură. Se pare că în Bucureşti există doar 3 terenuri:  la World Class Health Academy, la Hotel Class şi la Clubul Francez.

În plus, un abonament redus la dansuri latino, zumba, kangoo jumps, arte marţiale sau echitaţie sună destul de bine.

Dacă mişcarea vă face rău (:P), vă recomand muzeele. Despre Muzeul Naţional Grigore Antipa se aude că e fain după renovare, chiar dacă au în continuare acelaşi site comunist. Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Aviaţiei, Muzeul Naţional de Istorie, MNAR-ul, Muzeul Literaturii Române… şi mai sunt multe, astea-s primele pe care mi le-am amintit eu. Muzeul Satului e tot pentru cei dornici de mişcare.

Apoi, vă recomand ceainăriile. Pe Metropotam găsiţi o listă lungă de ceainării şi adrese.

Sau strângeţi gaşca de prieteni şi mergeţi undeva să jucaţi un BoardGame. Sau daţi cu aspiratorul şi chemaţi-i la voi acasă. Monopoly, Scrabble, Risk, Catan, Carcassone, Stoneage, A Game of Thrones, Agricola, sunt doar câteva dintre jocurile care vă pot ţine ocupaţi o după-amiază întreagă.

De altfel, găsiţi oricând un concert, un spectacol de improvizaţii sau o piesă de teatru. Ca să nu mai vorbim de film la cinema, biliard, tenis de masă, bowling şi celelalte. Iar dacă vreţi mai mult, urmăriţi şi voi expoziţiile noi care vin în oraş, concertele mari, evenimentele mai aparte.

Hai, weekend frumos să aveţi! Lăsaţi canapeaua să se pună praf pe ea, ieşiţi la aer!

(foto)