Zilele astea, la STANDOUT, ne-am jucat cu nişte cifre pe care le-am pus în infograficul de mai jos.

Aşadar, sunt 146 de deputaţi români şi 66 senatori care au blog/site. (adică 45,79% din cei 463 parlamentari). Dintre aceştia, însă, 109 nu și-au actualizat pagina proprie în 2012 (încă);

  • 45 de parlamentari au cont de Twitter;
  • 113 parlamentari sunt pe Facebook;
  • 133 parlamentari au blog.
16,81% dintre parlamentarii cu profil/pagină pe Facebook nu şi-au actualizat contul din 2011!

PS: „Ieri am fost fascinat să aflu de evoluția unui site pe care l-am salutat de când a apărut: hartapoliticii.ro. Creat de Octavian Costache, cunoscut in industrie si ca “Vivi de la Google”, site-ul agregă din 2004 și până astăzi activitatea parlamentară a fiecărui parlamentar ales, folosind datele publice însă altfel mai greu accesibile de pe site-urile oficiale ale Camerei Deputaților și Senatului României.

Aici poți vedea pentru fiecare parlamentar cât de prezent a fost la ședințe, și, bineînțeles, cât de des a chiulit #pebaniinostri, apoi cât de activ a fost când a fost prezent, precum și care i-a fost poziția pe fiecare vot efectuat electronic în Parlament. Mai mult, poți vedea și declarațiile acestuia în Parlament, și dacă te înregistrezi poți chiar să evidențiezi pasajele care ți se par importante din acestea, pentru a le atrage atenția și altora. În ansamblu,  e un excelent sistem de referință care crează în mod automat profilul tuturor parlamentarilor în funcție de activitatea lor.” (Ionuţ Oprea – „Vrei democraţie reprezentativă în Romania? Uite ce ai de făcut„)

Ştiţi nişte parlamentari prietenoşi pe Twitter/Facebook? Vreau să contactez vreo 2-3 ca să-i invit la Veloparlamentari in tandem 2.0. Oare or să-mi răspundă? Vă ţin la curent.