Vă povesteam săptămâna trecută cum am aflat despre cascada Bigăr, cea care a fost inclusă pe prima poziţie într-un top realizat de site-ul worldgeography.com, alături de alte 7 cascade unice din toată lumea. (Pe locul doi în acel clasament s-a aflat Eternal Flame Falls din SUA, urmată de cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Falls din Antartica.)

Apa care formează cascada izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită de muşchi. Volumul efectiv de apă e mic, sunt câteva firişoare care se scurg, dar forma perfectă de con calcaros, acoperit de muşhi, e cea care impresionează. De fapt, mie cel mai mult îmi place cum se vede apa care intră în râu, pare că sunt nişte spoturi subacvatice acolo:

Cascada Bigar

Cum se ajunge la Cascada Bigăr? 

E situată în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, pe teritoriul judeţului Caraș-Severin. Se merge pe Drumul Naţional DN57B de la Oraviţa spre Băile Herculane, dar până înainte de a ajunge în satul Bozovici. Cascada e fix pe marginea drumului, o sa vedeţi la un moment dat un indicator pe care scrie Paralela 45, chiar în dreptul ei. Veţi putea merge pe podul de lemn ca să priviţi cascada, dar foişorul-restaurant de acolo e acum în paragină.

DSC07351_1

DSC07336_1

DSC07340_1

PS: Am descoperit cascada Bigăr alături de Cezar şi Adriana, într-un weekend de găsit #MinuniInRomania, susţinut de Accent Travel.