Putem spera ca, ocazional şi complet pe neaşteptate, aşa cum se întâmplă toate lucrurile bune, să apară un jurnalist şi un text care să ne oprească pentru o clipă din goana cotidiană şi să ne amintească de lucrurile care contează cu adevărat? 

Zic eu că da. Şi cei de la Fundaţia Friends For Friends (FFFF) cred la fel, motiv pentru care organizează, pentru a treia oară, Premiile Superscrieri. Şi ne încurajează pe toţi să participăm, indiferent că suntem amatori sau profesionişti.

Aşadar, categoriile de concurs: Reportaj, Opinie, Eseu, Portret si Fotojurnalism si Multimedia.

La această ediție se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro: patru premii I, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Friends Advertising), precum și premii speciale – Superscrierea Anului – 1000 de euro (susținut de Romanian Business Leaders) și Premiul special Avon -300 de euro. Pentru categoria Fotojurnalism și Multimedia, F64 oferă premiul I, un super produs. Totodată, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu – o bursă pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unei lucrări de non-ficțiune.

Juriul de anul acesta este format din 14 profesionisti cu experienta in jurnalism si comunicare: Vlad Mixich – a doua oara presedintele juriului, Ani SanduCristian MovilaDan DucaGabriel DobreLiviu IoluMarta UsureluMelania MedeleanuMihnea MarutaPaul RaduTania RaduTeodor TitaVasile Ernu si Vlad Petreanu.

Mult succes! Mi-ar plăcea să concurăm împreună. 🙂

Iar în loc de PS: “Mi-am petrecut întreaga viaţă în slujba jurnalismului, pe care îl consider una dintre cele mai nobile şi importante profesii. Responsabilitatea noastră, a tuturor jurnaliştilor, este extrem de mare, pentru că oamenii citesc si ne cred”. (Joseph Pulitzer, creatorul celui mai prestigios premiu acordat jurnaliştilor şi scriitorilor americani; de aici)