(în continuarea articolului de ieri)

31 iulie ar fi trebuit să fie ultima mea zi la fostul job. Din păcate, însă, a fost ziua în care m-am îmbrăcat în negru.

De când tata a intrat în comă și până când a murit au trecut 24 de zile. După cele trei zile haotice cu priveghiuri, înmormântare și parastas a venit de fapt greul. Momentul acela când rămâi singur, după ce fiecare a plecat la casa lui… după ce te-ai prefăcut destul că ești puternic și îți permiți în sfârșit să plângi. Să urli sub duș, când nu te aude nimeni.

Atunci au început regretele… mă năpădeau tot felul de gânduri, amintiri, și îmi aduceam aminte de momentele haioase petrecute împreună cu tata. Apoi îmi veneau în cap lucrurile pe care tata le făcea şi mă enervau maxim, dar aş fi dat orice să mă scoată iar din fire cu ele.

Printre altele, chibzuiam la tot ce am învăţat de la el. La vorbele lui de duh. Şi proaspăt şomeră fiind, nu puteam să nu mă gândesc la ultimul sfat pe care mi l-a dat: acela de a nu-mi da demisia.

Mă apăsa gândul respectiv şi mă întrebam oricum de ce s-au întâmplat lucrurile aşa.

Abia pe 20 august m-am mobilizat să trimit un email de „hello&goodbye”, prin care-mi anunţam „public” demisia. Şi-au urmat tot felul de mesaje de încurajare, de genul „Probabil ai 89 de variante… Choose wisely!”. Atunci mi-am mai recăpătat un pic încrederea că lucrurile or să se aşeze. În mod normal n-aş fi fugit imediat către alt job, dar în scurt timp am primit câteva propuneri foarte interesante. Tot atunci m-a contactat şi sefa mea actuală.

Toţi voiau să încep „mâine, dacă se poate” 🙂 Am analizat propunerile şi cu mintea mea bulversată de-atunci am ales Webstyler. Şi cred astăzi, după aproape 3 luni, că am ales bine.

***

Sigur ai avut şi tu momente când ţi-a fost greu. Poate au fost momente când ai avut mai multe întrebări decât răspunsuri, mai multe bariere decât soluţii. Cu toate acestea, nu ai renunţat. A fost ceva care te-a determinat să mergi mai departe. Şi ai reuşit! Azi, pe 30 noiembrie, Țara lui Andrei își sărbătorește cetățenii, pe toţi cei care au arătat că…

#SePoate!

#SePoate

Nu renunţa la visul tău, nu te opri când auzi primul „nu”, nu arunca hârtia pe care ai planificat o călătorie în jurul lumii indiferent că n-ai încă banii pentru ea! Chiar dacă ai un job care nu ţi se potriveşte, nu spun neapărat c-ar trebui să-ţi dai mâine demisia, însă ar trebui oricând să îndrăzneşti mai mult şi să nu te limitezi singur!