Pornesc cătinel din vârful pantei și mă aventurez în ceața deasă luminată difuz de nocturna de pe pârtie. Viteza mea e moderată, încerc să disting umbrele din față. La un moment dat sunt depășită iute de o arătare cu o căciulă ciudată ce flutura în vânt. Era colegul meu Toma, care se avânta (ca-ntotdeauna) vijelios pe pârtie.

Câteva secunde mai târziu, trec prin norul de zăpadă artificială generat de un tun. Când reușesc să mă dezmeticesc, văd în fața mea o umbră ce se rostogolea destul de violent pe pârtie. Îmi vine în cap că e Toma, care a avut un mic accident. Mă duc înspre el.

Mă opresc cât mai aproape printr-o frână destul de bruscă (aşa cum numai prin multe exerciţii am învăţat) pentru a încerca să-l ajut. Când, ce să vezi? Mogâldeața respectivă se ridică, se redresează și o ia la fugă către baza pârtiei B2. Nu era Toma… era un cățel. Era cățelul care a alergat toată ziua pe pârtie cu noi. De alaltăseară poartă numele de Toma. 🙂

#schiem este prima tabară de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord, Perla Paltinisului şi Buonavista.