De fapt, va salut din avion. Fiindca randurile acestea le scriu de pe netbook-ul meu, de la peste 10.000 m altitudine, de deasupra oceanului Atlantic, la -47 grade Celsius (afara), in timp ce aeronava Boeing 777-200 apartinand companiei KLM se deplaseaza cu o viteza de 847km/h spre Rio de Janeiro.

Pentru doua luni de zile Brazilia imi va fi gazda si stiu sigur ca ma va primi cu bratele deschise. Nu-i asa ca brazilienii sunt extrem de prietenosi, dincolo de toate asa-zisele-realele-pericole-din-cartierele-rau-famate (favelas)? Trebuie sa fie.

Probabil ca va intrebati si voi ce voi face timp de 2 luni de zile in Brazilia si cu cine am mai plecat. In primul rand, am plecat singura, intr-o (alta) calatorie initiatica. 🙂 Si voi face voluntariat intr-un oras numit Juiz de Fora, la 180km de Rio de Janeiro. Mai exact, voi ajuta niste copii de 10-14 ani sa vorbeasca engleza mai bine si le voi povesti despre Romania, despre Europa, despre antreprenoriat social, respectul pentru alte culturi si altele asemenea. Ce ma vor invata copiii pe mine va voi relata la finalul celor 2 luni de zile. 🙂

Pe principiul “mingle with the people”, voi locui in casa directoarei scolii in care voi face voluntariat. Habar n-am daca e casatorita, daca are copii, daca are 40 de ani sau 60. Voi afla maine, fiindca in prima noapte voi dormi acasa la Carime, una dintre voluntarele ONG-ului local care ma primeste acolo.

Daca cititi randurile acestea, inseamna ca am ajuns cu bine la destinatie. Chiar daca am plecat cu 30’ intarziere la decolarea din Amsterdam am ajuns la timp (la 17.45) in Galeão–Antonio Carlos Jobim International Airport (Rio de Janeiro), am luat autobuzul corect catre Rodoviaria Novo Rio, nu m-a jefuit nimeni, am nimerit autocarul companiei Util care m-a plimbat timp de 3 ore pe drumurile  Braziliei si in cele din urma am ajuns in aceeasi zi din Romania in Juiz de Fora, la peste 10.000km distanta peste ocean. Buna treaba!

Pe curand si … accept sfaturi, de orice fel! 🙂

elen-aiesec