În România, din păcate, doar 5% din bolnavii de cancer beneficiază de îngrijiri paliative. În 2012, HOSPICE derula o campanie de strângere de fonduri ce avea ca obiectiv construirea unei case a speranței și în București (momentan există un singur centru, în Brașov), până în vara anului 2013. Centru în care bolnavii și familile lor să beneficize gratuit de serviciile paliative.

Ce reprezintă îngrijirea paliativă?

Îngrijirea paliativă este o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților și familiilor acestora, care se confruntă cu problemele asociate unei boli amenințătoare de viață, prin prevenirea și înlăturarea suferinței, prin identificarea precoce, evaluarea corectă și tratamentul durerii și al altor probleme fizice, psiho-sociale și spirituale.

Scopul îngrijirii paliative este asigurarea unei cât mai bune calități a vieții pentru bolnavi și familiile acestora. Ajută atât pacientul să ducă o viață cât mai apropiată de cea normală până la moarte, cât și familia să facă față în timpul bolii pacientului și până la decesul acestuia.

Din păcate, nu au reușit să strângă suma necesară, astfel încât nici până acum nu a fost finalizată construcția. Stadiul în care se află în acest moment îl puteți verifica aici: http://www.hospice.ro/bucuresti. Până în acest moment s-au strâns 4,600,000 euro din necesarul de 5,700,000 euro.

 

Sâmbăta acesta, pe 7 decembrie, voi urca cele 680 de trepte ale celei mai înalte clădiri din București, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri pentru HOSPICE, organizat de SmartAtletic și Raiffeisen: SKY RUN. (taxele de participare se duc exclusiv în această direcție) Nu voi fi singură, ci împreună cu alți aproximativ 600 de indivizi.

Pentru că organizatorii oferă această posiblitate, mi-am propus să strâng de la prieteni & cititori încă 680 de lei pentru finalizarea centrului HOSPICE. Donează cel puțin un leu, cât pentru o treaptă, și eu promit să îți port numele până la ultimul etaj, pe un post-it atașat pe tricoul meu. Pagina pe care poți să donezi este aceasta. Formatul permite selectarea unei sume predefinite, dar și introducerea alteia în câmpul din dreapta. (Tranzacţiile se realizează într-un mediu securizat utilizând tehnologii SSL de criptare pe 128 biti. Toate datele legate de cardurile bancare sunt introduse direct pe serverele organizaţiilor VISA şi MasterCard. Carduri acceptate: Visa/MasterCard/Eurocard)

În cazul în care primesc donații cash sau sponsorizări, voi putea adăuga la final sumele respective, care apoi vor merge la Oana Blindu, pentru ca în final donațiile să ajungă la HOSPICE.

Mulțumesc celor care vor alege să doneze!

Cover-skyrun 2013 (1)