Aşa cum vă povesteam săptămâna trecută, de ieri sunt la Păltiniş, în speranţa că până duminică mă voi simţi sigură pe mine cu schiurile în picioare. 🙂

Deşi vremea n-a ţinut cu noi, o doamnă instructoare de la Arena Platoş (Agata) a fost suficient de drăguţă să ne explice primele reguli: cum ne urcăm corect pe schiuri (începem întotdeauna cu piciorul din vale), cum ţinem beţele (prindem chinga între degetul mare şi arătător, ca băţul să nu ne alunece).

Apoi ne-a zis că suntem turişti, dar pe pârtie suntem sportivi şi trebuie să ne comportăm ca atare. Şi să cărăm schiurile întotdeauna cu vârfurile în faţă, ca să nu ne comportăm ca nişte pantofari. 🙂

Cugetarea zilei îi aparţine lui Cristi Manafu: „Cu clăparii trebuie să mergi ca şi cum ai avea clăpari în picioare.” 🙂 Şi tot Cristi ne întreba dacă nu există nimeni/nimic care să ne care schiurile, ca la golf.

Prima zi a fost scurtă, dar azi avem 2 antrenamente. Revin. Până atunci, câteva fotografii:

#schiem este prima tabară de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord, Perla Paltinisului şi Buonavista. În plus, avem şi walkie-talkies de la Falcon, să ne povestim pe pârtie, între două căzături.