TaraLuiAndrei.ro, una dintre comunităţile din care cu mândrie fac şi eu parte, a fost aseară premiată, în cadrul ceremoniei Digital Communication Awards de la Berlin, ca fiind cea mai bună comunitate online din Europa. La ediţia de anul acesta au fost în total 550 de proiecte înscrise, dintre care pe cele finaliste le puteţi vedea în pdf-ul de pe site. Felicitări Webstyler şi GMP PR (World Lupus Day), singurele agenţii româneşti premiate în 2013 la Berlin!

Şi dacă tot a venit vorba de Ţara lui Andrei, mă simt datoare să vă spun că a reînceput Idei din Ţara lui Andrei, o competiţie naţională de proiecte care va finanța inițiative din 3 domenii: mediu, educație şi/sau dezvoltare comunitară.

La prima ediţie, cea din vară, în urma voturilor publicului și punctajului acordat de juriu, acestea au fost cele 10 proiecte câştigătoare. Citiţi-le şi vedeţi de ce ideile lor au ceva în plus. Jumătate din acele idei vin din domeniul educației, 3 dintre ele propun soluții sustenabile în domeniul mediului, iar 2 vizează dezvoltarea comunitară.

proiecte inscrise_castigatoare prima editie idei din tara lui andrei

(prima ediţie Idei din Tara lui Andrei)

La ediţia curentă alţi 84.680 de euro aşteaptă să fie corect invesţiţi. 39.680 euro (din care 4.680 euro raportaţi de la prima ediţie) vor fi acordaţi pentru proiectele care au nevoie de un buget de până în 5.000 euro, iar 45.000 euro vor fi investiţi în proiectele cu buget de până la 15.000 euro.

Orice persoană fizică, ONG, instituție publică sau instituție de învățământ se poate înscrie până pe 14 octombrie 2013, ora 10.30:

inscriere_votare_idei din tara lui andrei 2013

Aşa că dacă ceva vă nemulţumeşte în oraşul vostru, aveţi o soluţie practică şi credeţi că puteţi îmbunătăţi pe termen lung viaţa comunităţii cu 5.000 sau 15.000 de euro, aveţi acum şansa să schimbaţi ceva!