„Mi-ar plăcea să fiu în sală, undeva în străinătate, când va rula filmul. Și să aplaud la sfârșit.” Am citit frazele acestea la Victor Kapra şi mi-am amintit să scriu şi pe blog despre năzbâtia Groparului. Pentru că n-aş dormi liniştită dacă nu l-aş încuraja pe Groparu, care-i bărbat, tată şi blogger bun.

Am citit la Manafu că în 2012, 10% dintre filmele de la Sundance Festival au fost finanţate prin platforma de crowdfunding Kickstarter. Mai mult, documentarul “Incident in New Baghdad” a primit o nominalizare la Oscar. Anul acesta, un film independent românesc are mari şanse să ajungă pe (marile) ecrane, cu ajutorul nostru! “Usturoi“, filmul co-realizat de Radu Bazavan (acest  Groparu de care vă spuneam mai sus), caută fonduri pentru finalizarea proiectului.

Filmările sunt incheiate, „Usturoi” se află acum în faza de montaj şi post-producţie. Le mai trebuie bani pentru „montaj, masterizare sunet, efecte vizuale, design sunet, ADR, coloană sonoră, sunete fundal (Foley), filtre specifice, corectare culori, drepturi de autor si inregistrare coloană sonoră, mixare, remixare, teasere (inca 2), trailer, generice, grafice, masterizare şi transfer digital, sesiune foto pentru afiş si pentru inca vreo 60 de chestii.”

Aşa că hai să-l susţinem cu toţii în cor „printr-un Like sau Love sau Follow sau whatever” (hint: donaţii!) Vă puteţi loga pe reelhouse.org cu profilul de Facebook, ca să economisiţi timp!