Săptămâna trecută s-au finalizat înscrierile în „Idei din Țara lui Andrei„, competiția oamenilor curajoși și vizionari care au soluții pentru o lume mai bună.

idei din Tara lui Andrei_2013

 

Până pe 31 octombrie votarea proiectelor e la liber. Pe urmă va vota și juriul, a cărui părere contează în proporție de 60%: Zoltán Cristian BereczkiClaudiu VrînceanuAriel ConstantinofȘtefan PălărieCristina BazavanDoru MitranaAlexandru ArdeleanDoru PanaitescuAncuța VameșuLăcrămioara BotezatuMona NicoliciAlina Tudor și Magdalena Stoian.

Eu am susținut întotdeauna CROS-ul, așa că le-am acordat votul de încredere și cu această ocazie. Proiectul lor se numește simpatic „Sunt un Schimbă-Lume„.

Apoi, mi-a plăcut foarte mult ideea „De desubt„, care transformă pânza, borangicul și tehnica de coasere tradițională în haine non-port popular (cu un design autentic, menit să le ducă, în timp, într-o zonă de succes internațional). Scopul principal este să îi facă pe tinerii din Mînzălești (un sat de munte unde inițiatoarea a găsit țesătoare pricepute) să înțeleagă că nu trebuie să renunțe la locul sau obiceiurile pe care le iubesc; au chiar în satul lor resursele pentru a-și crește venitul și pentru a dezvolta comunitatea.

Așadar, mai am la dispoziție un singur vot, pentru un proiect din categoria „Mediu”, și accept recomandări. Cu cine să votez? 🙂 Dar voi cu cine votați? Sper să votați, mi se pare important să votăm acum proiecte mișto, dacă tot avem șansa, fiindcă acestea vor primi, în total, 84.680 euro de la Petrom  pentru a fi implementate!