Timp de 32 de zile, oameni din lumea întreagă au un subiect comun de discuție. Și chiar dacă nu-s eu cea mai mare microbistă, gândul acesta-i incredibil de frumos. Iar filme ca ăsta sau că ăsta găsim multe pe net.

De aceea, m-am bucurat să dau peste tool-urile puse la dispoziție de Facebook, Twitter, Twittercounter și alții:

Facebook are Trending World Cup/The latest goals, matches and stories.

trending world cup

(Globally, over 58 million people had more than 140 million Facebook interactions related to Brazil’s win over Croatia in the opening match of the World Cup. Source)

De asemenea, are și World Cup Map, o hartă interactivă care arată ce jucători au mai mulți fani și unde sunt fanii respectivi localizați:

world cup map

 Twittercount ni-i arată pe cei 5 cei mai populari jucători de anul acesta:

 Christiano Ronaldo(@Christiano)

 Neymar Júnior (@neymarjr)

 Wayne Rooney (@WayneRooney)

 Andrés Iniesta(@andresiniesta8)

 Gerard Piqué (@3gerardpique)

 Dacă vreți să-i vedeți pe toți cei 324 de jucători cu cont pe Twitter, dați click aici.

Deși Neymar e cel mai activ (cu peste 40.000 tweet-uri), tot Cristiana Ronaldo e mai îndrăgit. Și profilul lui crește cu + 33,749 followers pe zi, în medie.

Twitter a pregătit și about.twitter.com/what-is-twitter/world-cup + custom #WorldCup team avatars:

twitter worldcup

Iar dacă vreți să le urmăriți pe Twitter pe 30 din cele 32 de țări participante anul acesta, le găsiți pe toate în lista de aici.

Personal, mie cel mai mult îmi place ideea de hashtag, care îmbunătățește experiența jocurilor, pentru că oameni din lumea întreagă își pot da cu părerea și împărtăși bucuriile & frustrările pe un subiect comun, în timp real. Probabil singurul subiect comun al unei omeniri.

#WorldCup Go, go, go #Brazil! #tamojunto