Luni, 27 octombrie, începând cu ora 19:00, Institutul pentru Fericire găzduiește primul workshop din seria Happy U – singurele cursuri de Psihologie Pozitivă susținute în România. Psihologie pozitivă, sună bine. Psihologia pozitivă este știința care se află la baza studiului fericirii. Complementară psihologiilor tradiționale, concentrate pe problemă, psihologia pozitivă analizează trăiri umane precum bucuria, optimismul, mulţumirea. Sună și mai bine. Iar workshop-urile sunt organizate după modelul celui mai frecventat curs de la Universitatea Harvard, cel de Psihologie Pozitivă, inițiat de Tal Ben-Shahar în 2004 și la care participă săptămânal peste 1400 de studenți.
Când?
Cursul Happy U va avea loc o dată la două săptămâni și își propune să fie un prim pas în educația pentru fericire în România. În cadrul primului workshop – Introducere în Practica Fericirii– se va discuta despre ce înseamnă știința fericirii, care sunt cifrele care stau la baza ei, care sunt studiile și conceptele relevante, dar mai ales, se va pune accentul pe practică.
Cât?
Costul participării la workshop-urile Happy U este de 80 de lei/workshop, iar studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 25%. (60 lei pentru membrii institutului) Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail către oana.bratila[at]ipf.ro.
De ce?
“Școala ne învață tot felul de lucruri interesante; pe unele dintre ele le folosim la maturitate, iar pe altele le uităm la puțin timp după ce le-am învățat. Școala nu ne învață, însă, atitudini și comportamente. Ea nu discută cu noi despre care ne sunt motivațiile, ce ne dorim în viață, ce înseamnă leadership și ce rost are să ne urmăm visele” spune Mălina Chirea, co-fondator al Asociației Inițiativa pentru Fericire și unul dintre facilitatorii cursului.
În 2013, într-un studiu făcut de MindValley Academy, peste 20.000 de persoane au confirmat faptul că cea mai mare lacună din educația actuală este „Fericirea și Starea de Bine”.
Mie mi-au atras atenția, mi-aș face timp într-o luni. 🙂 Vouă cum vă sună?
Eu ma duc, am ziiiis! 😀