Astăzi începe ediţia a 10-a a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, youhuuuu! Și, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai frumoase povești despre Ideo Ideis se învârte în jurul echipei de organizare, compusă din aprox. 40 de tineri între 20 și 30 de ani, majoritatea fiind implicați în organizarea festivalului încă de la prima ediție. Deși în prezent sunt studenți și practicieni în arii de interes diferite (actorie, regie, scenaristică, psihologie, economie, IT, inginerie etc.), își iau concedii și lucrează pro-bono, an de an, pentru a face din Alexandria, preț de 9 zile, un adevărat oraș cultural. Lor li se alătură și 70 de tineri voluntari din Alexandria, liceeni.

Trebuie să mergeți în Alexandria să-i cunoașteți, să vedeți câtă energie au și ce frumoși sunt cu toții. Dar mai trebuie să mergeți în Alexandria și pentru cele 14 spectacole de teatru profesionist, 10 spectacole de teatru tânăr, 3 masterclass-uri, 5 filme, 16 ateliere, 3 Seri ale Povestitorilor și 3 spectacole pentru copii – doar câteva dintre evenimentele acestei ediții.

Programul complet îl găsiți pe site-ul ideoideis.ro. Eu vreau să vă mai scriu, pe scurt, doar câteva lucruri despre ediția curentă:

1. Transport gratuit pentru cei care vor să plece din București spre Alexandria, fără grija cazării. Vor fi zilnic shuttle-busuri care vor pleca la ora 12:00 din Bucureşti şi se vor întoarce după miezul nopţii din Alexandria. Pentru rezervări folosiți cu încredere nr. de telefon 0730.733.181.

shuttle_bus

2. Masa „oficială” nu va mai fi la Conciato, ci la restaurantul Alexander, foarte aproape de Casa de Cultură. Dacă n-ați mai fost niciodată la Ideo Ideis, dar vreți să mergeți anul acesta, e bine să știți că veți avea ocazia să luați masa alături de Marius Manole, Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Marcel Iureș și alți invitați. Ca-ntr-o mare familie. 🙂

3. Cazarea. Participanţii nu vor mai sta la căminul liceului pedagogic Mircea Scarlat, ci vor avea amenajat un cort de campanie în zona ştrandului din Alexandria. Pentru ceilalți doritori, există câteva variante de cazare în Alexandria: Hotel RusticHotel ParcComplex Mara sau Hanul cu Noroc.

PS: anul trecut a fost așa:

Ne vedem acolo?