Bucureștiul își susține azi candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Iar vineri la prânz vom afla care dintre cele 14 orașe care candidează merg mai departe în faza a doua a concursului.

„Te interesează viața și cultura Bucureștiului? Cauți o cale de a face ce-ți place? Îți dorești să contribui la regenerarea Bucureștiului și a sectorului său artistic și cultural? Am pornit la drum cu dorința de a schimba Bucureștiul și n-am fi putut ajunge până aici fără tine. Îți mulțumim că ești alături de noi! Deși prima fază a candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii se apropie de final, ne dorim să rămânem aproape! Transformarea unui oraș nu se face cu un simplu titlu, ci prin implicarea directă a tuturor cetățenilor săi. Urmărește-ne în continuare online, scrie-ne la contact@bucuresti2021.ro, sau vino să facem cunoștință face to face la Info Kiosk-ul de la ARCUB Gabroveni, Lipscani 84-90. Împreună desenăm Bucureștiul!”

Later edit, 13.12.2015: Alături de Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, București se află pe lista scurtă a orașelor care vor trece în faza a doua a concursului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. 

‪#‎GourmetFestival‬ va fi o sărbătoare în aer liber dedicată culturii gastronomice, de la street food la fine dining, de la produsele tradiţionale la bucătăria internaţională, de la beri artizanale la vinuri de excepţie. Eu mi-am notat deja în calendar weekendul 3-5 iunie 2016, chiar dacă e departe.

Bucureștiul este cel de al doilea mare oraș termal din Europa, iar iarna aceasta se va deschide Therme București, lângă Corbeanca. Urmează, deci, o altfel de iarnă, cu 33°C în piscine indoor și outdoor cu apă termală, cele mai mari saune tematice, piscine cu aromaterapie, pool bar, jacuzzi etc.

Să ne bucurăm, zic. 🙂