Old news pentru unii, informații proaspete și utile pentru alții:

1 ) Superscrieri

Fundația Friends For Friends și Avon România au lansat Bursele Superscrieri, ediția a doua. Anul acesta se vor acorda 3 burse in valoare de 2.000 de euro fiecare pentru realizarea a trei materiale jurnalistice complexe pe tema “violenta domestica”.

Pe langa bursele propriu-zise, programul include doua componente care adauga valoare proiectelor castigatoare: un program de mentorat si o serie de trei ateliere de scriere creativa, Seminariile Superscrieri, sustinute de Mona Dirtu – sub indrumarea careia se va desfasura tot programul de burse. Oricine poate castiga una dintre aceste 3 burse, indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital. Doar că organizatorii încurajează proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Termenul limita de trimitere a formularului de aplicatie, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 26 aprilie 2015. SUCCES!

Logo Burse Superscrieri

2) Alba Iulia și-a lansat blog de turism

Alba Iulia are o strategie de marketing turistic bine stabilită până în anul 2024, aceasta incluzând în 2015 atât dezvoltarea unui blog de turism al orașului, dar și un site de prezentare despre Alba Iulia cu informații în limba engleză, a unor ghiduri turistice în limba română și engleză în format tipărit sau online și a unor acțiuni de promovare a orașului la nivel intern și internațional prin participarea la târguri sau la conferințe interne și internaționale.

Alba Iulia

Oraș al Unirii Principatelor Române și “Cealaltă Capitală a Romaniei”, Alba Iulia și-a început călătoria ca “destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost restaurată, dar și zonele perimetrale, sau obiectivele care au devenit astăzi referențiale, precum parcul dendrologic sau pista mamut unică în România. Anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum au totalizat peste 60 de milioane de euro, iar în întreg municipiul au fost peste 150 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile ce au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%.

Blogul ViziteazaAlbaIualia.ro face parte din planul de promovare a municipiului Alba Iulia ca destinație de turism, alături de alte inițiative curente sau viitoare, precum implementarea strategiei cuprinse în manualul de brand al orașului, înființarea asociației de turism a municipiului Alba Iulia, participarea la târguri și expoziții tematice, promovarea destinației în rândul agențiilor de turism, în revistele unor companii aeriene, în mediul online etc. De urmărit, eu una sunt curioasă.

3) Felicitaro

Felicitaro este o aplicație românească ce transformă fotografiile din telefon în cărți poștale. Cică durează doar 30 de secunde să faci pe cineva să zâmbească: fotografiezi, scrii mesajul, semnezi şi trimiți. Pentru doar 8 Lei poţi expedia o carte poştală în orice localitate din țară.

Cum funcționează? Faci o fotografie sau alegi una din albumul telefonului, adaugi un mesaj, semnezi cartea poştală cu degetul, adaugi unul sau mai mulţi destinatari şi apoi trimiţi. Odată trimisă cartea poştală din aplicaţie, aceasta este printată la tipografie pe hartie de 300 g/mp la o calitate de 300 dpi, împlicuită şi expediată către destinatar. Timpul de livrare  este de cel mult două zile lucrătoare pe tot teritoriul României. O puteți accesa din GooglePlay sau din Appstore.

Felicitaro

4) Încărcare wireless

IKEA a lansat primele produse din colecția de accesorii pentru încărcare wireless pentru telefoane și tablete care pot fi integrate în mobilier. Noua soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hot-spot-uri de încărcare va fi disponibilă în America de Nord și Europa (inclusiv în magazinul IKEA România) începând din aprilie. Curând, înțeleg. 

IKEA Wireless Charging_4 IKEA Wireless Charging_2

IKEA Wireless Charging_3

Cam atât deocamdată. 🙂