Dacă iubiți cafeaua la fel de mult cum o iubește Alex al meu, vă doriți probabil ca în fiecare dimineață, de îndată ce vă treziți, să miroasă deja a cafea proaspăt măcinată și trecută prin espressor. Timpul ăla minim de încălzire a espressorului nu ajută pe nimeni.

Motiv pentru care eu devenisem „pornitorul de espressor”. Sarcina mea de dimineață era să pornesc mașinăria, ca Alex să-și poată prepara cafeaua mult dorită imediat ce se trezește. Mă obișnuisem cu gândul, nu era nicio povară, doar că uneori, când mă trezeam prea devreme, lăsam pornirea espressorului pe mai târziu. Și tot uneori uitam să-l mai pornesc. Până într-o zi de ianuarie, când am primit un SMS: „nu ești bună de priză programabilă” 🙂

Câteva zile mai târziu, în casa noastră a apărut un înlocuitor pentru „pornitorul de espressor”: EDIMAX  SP-1101W – o priză programabilă.

SP-1101W_side_1000x1000

Minunăția asta permite controlarea aparatelor electronice și electrocasnice din casă și poate fi controlată prin intermediul smartphone-ului de pe orice device mobil cu Android sau iOS. Practic, aplicația EdiPlug te ajută să programezi orice aparat din casă pentru anumite intervale orare sau zile. Detalii pe site-ul producătorului sau in video-ul de mai jos.

Și-uite așa, tehnologia diminuează interacțiunea umană („femeie, ai pornit espressorul?”, „femeie, ai pornit aerul condiționat?” etc.). 😛 🙂 Dacă totuși vă interesează, prețul în România e undeva între 160-225 lei. Alex a cumpărat-o de pe badabum.ro cu 160 de lei. (sigur că există și alte modele, dar sunt sigură că Alex a cercetat un pic piața până s-a decis asupra acestuia)