„Îmi doresc ca fiecare participant sa înțeleagă, la finalul taberei, că aparatul de fotografiat este un instrument și nimic mai mult. Vom face exercitii de exorcizare, sclavii tehnicii se vor elibera și vor învăța să stăpânească, să domine și să folosească fără milă aparatura.

Vom defini în fiecare dimineață, aproape redundant, scopul actului fotografic: să-ți exprimi ideile, să fii creativ, să influențezi și să-i faci să vibreze pe cei care-ți privesc munca.”

Elena Cîrîc by Radu Badoiu

(august 2014, în Alexandria, la Ideo Ideis)

Fotografia și citatul de mai sus îî aparțin lui Radu Bădoiu, fotograf cu peste șase ani de experiență în workshop-uri și seminarii de fotografie.

În perioada 30 aprilie – 3 mai 2015, în perimetrul Biertan – Sighișoara – Saschiz, Radu este cel care va susține și seminarul de fotografie „Reportage Session„.

afis-biertan

Evenimentul este dedicat celor care, ocazional sau zilnic, din pasiune sau profesional, produc fotografii sau folosesc imagini în munca lor. Se adresează celor care simt că pot să se exprime prin imagine, dar duc lipsă de cunoștințe specifice și celor care sunt în căutarea unor noi modalități de exprimare creativă în fotografie. De asemenea, are în vedere și persoanele care au nevoie de îndrumare pentru a-și îmbunătăți expresivitatea și calitatea tehnică a fotografiilor pe care le realizează.

Prețul unui loc la Reportage Session este de 240 de euro şi include, pe lângă sesiunile de workshop zilnice: transport dus-întors Sibiu – Biertan, cazare trei nopți la Pensiunea Unglerus din Biertan, mese principale și gustări pe tot parcursul evenimentului. Traseul seminarului va fi compus din vizite la cetățile și bisericile fortificate de la Biertan – Richis – Moșna – Criț – Saschiz – Sighișoara.

Programul complet va fi pus la dispoziția celor care doresc să participe la seminar. Înscrierile se fac la adresa de e-mail contact@prbeta.ro, în limita celor 10 locuri disponibile. Mai multe detalii găsiți oricum pe site-ul fotografului Radu Bădoiu. Dacă vă înscrieți și plecați să fotografiați cetățile săsești o să fiu cel puțin invidioasă. Am zis.

CPreportagesession2

 

CPreportagesession7

 

CPreportagesession5